Falk Schlusnus nieuwe CEO van TFC Holland

De BayWa-dochter Tropical Fruit Company B.V. uit Maasdijk heeft een nieuwe CEO. De in Duitsland geboren Falk Schlusnus volgt Peter Kooi op, die het in tropische groenten en fruit gespecialiseerde bedrijf bijna 30 jaar geleden mee heeft opgericht. De opvolging is onderdeel van de geplande generatiewisseling voor de lange termijn

De 38-jarige Schlusnus ruilde in 2019 het management van de Lidl Foundation & Co. KG in Neckarsulm in voor TFC om een nieuwe koers voor de toekomst uit te gaan zetten. De focus van zijn nieuwe functie als CEO ligt op de uitbreiding van zakelijke relaties, de implementatie van nieuwe, innovatieve technologieën en de voortdurende verticalisering van de waardeketen.

"Met Falk Schlusnus hebben we een echte voedingsspecialist met ervaring in de branche kunnen binnenhalen. Hij zal onze sterke positie op de Europese markt verder uitbouwen en onze hoge productkwaliteit en klantgerichtheid door ontwikkelen", zegt Peter Kooi, die aanblijft in een adviserende rol.

TFC Holland is al enkele decennia een partner van de Duitse voedingsdetailhandel en de vraag naar tropisch fruit neemt toe. "De Europese markt voor exotische groente en fruit groeit sterk", zegt Benedikt Mangold, hoofd Global Produce bij BayWa AG. "Ik kijk er dan ook naar uit om de strategische richting van TFC samen met Falk Schlusnus als CEO verder te ontwikkelen en het indrukwekkende succesverhaal van het bedrijf voort te zetten."

Met een divers assortiment van meer dan 200 groente- en fruitproducten uit meer dan 50 landen is TFC een sterke en efficiënte partner in het exotische segment. Het bedrijf is al jaren direct betrokken bij de productie van mango's, avocado's, zoete aardappelen en druiven. “We hechten er veel belang aan om onze klanten fruit uit de eerste hand te kunnen bieden. Daarom investeren we niet alleen in eigen productiefaciliteiten, maar ook in joint venture-partnerships in Zuid- en Midden-Amerika en Afrika ”, legt Schlusnus uit. "Op onze locatie in Maasdijk verfijnen we het diverse assortiment en gebruiken we de nieuwste Softripe-technologie om het fruit volgens de wensen van de klant te rijpen tot kant-en-klare specialiteiten."

Als wereldwijde speler neemt TFC zijn verantwoordelijkheid voor mens en milieu door middel van ethisch en sociaal eerlijke productievoorwaarden in de landen van herkomst. Het bedrijf vertrouwt niet alleen op korte inkoopkanalen, maar ook op langdurige leveringsrelaties en duurzame processen van de oorsprong tot de POS. TFC onderstreept ook het verantwoord omgaan met hulpbronnen door de productielocatie in Maasdijk klimaatneutraal te maken en daarmee een actieve bijdrage te leveren aan klimaatbescherming. TFC zal met de verdere ontwikkeling van haar duurzaamheidsstrategie aan deze vraag naar een verantwoorde toeleveringsketen blijven voldoen.

Sinds de overname van de meerderheid van de aandelen door BayWa AG in 2016, maakt TFC Holland deel uit van de Global Produce divisie. Met zijn internationale belangen, waaronder het Nieuw-Zeelandse bedrijf T&G Global Ltd. in Auckland, Nieuw-Zeeland, heeft BayWa langdurige en solide handelsrelaties in alle inkoopmarkten voor groenten en fruit.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven