Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 16 t/m 31 januari

Reacties op de avondklok vanuit de AGF

Het nieuws in de tweede helft van januari:In 1981 werd Ronald Reagan beëdigd als de 40e Amerikaanse president, werd AZ voor het eerst landskampioen en trouwde Prins Charles met Lady Diana Spencer. Maar daar bleef het niet bij. Ook Expertisebureau Harmsen & De Groot zag het licht. Op 1 augustus dit jaar blaast dit bedrijf, dat haar naam in 2012 veranderde in Expertisebureau HDG, veertig kaarsjes uit. "Helaas door Corona voorlopig geen feestje, maar dat hopen we later in te halen", belooft directeur Rob Boogmans (in dienst sinds 1985).In de afgelopen weken heeft Spanje te maken gehad met extreem winterweer. Een storm zorgde voor ongekend lage temperaturen en in bepaalde gebieden van het land is er veel sneeuw gevallen. Hierdoor zijn de productie van verschillende groentesoorten verstoord en zijn er voor bepaalde producten tekorten ontstaan op de markt. Enkele retailers reageerden.Op 22 januari 2011 hielden Belgische Fruitveiling (BFV) en Dole China een gezamenlijke officiële ceremonie in Shanghai ter ere van de allereerste container met Truval Conference-peren die indertijd in China werd ontvangen. Het was de allereerste westerse peer die officieel in China werd ingevoerd, na jaren van onderhandelingen tussen de twee landen. Om deze historische gebeurtenis te vieren zullen zowel Dole China als BFV 2021 als officieel jubileumjaar van dit historische partnerschap vieren.The Greenery heeft een overeenkomst voor financiering voor de komende vijf jaar getekend met ABN AMRO en Deutsche Bank. The Greenery is toekomstgericht en wil competitief blijven bij het creëren van waarde in de AGF-sector. Met deze financieringsovereenkomst van vijf jaar met een optie tot verlenging is dit gewaarborgd. Ultima, de IT-groep onder leiding van CEO Wim Jacobs, heeft op 31 december 2020 de PROFIX IT solutions BV aandelen overgenomen van Erik De Klerk. Profix IT Solutions is al 32 jaar een sterke speler in de AGF-softwaremarkt in Nederland. Branchekennis, flexibiliteit, maatwerk, support en connectiviteit hebben geleid tot een grote klantenkring (import, export, groothandel, horeca en vollegrondsgroenten).

Het kabinet kwam met extra maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Op tafel ligt ook de invoering van de avondklok die, mits de Tweede Kamer collaboreert, in het aanstaande weekend ingaat. Dat treft ook de land- en tuinbouw en dus bleven reacties van belangenorganisaties in de handel (GroentenFruit Huis), teelt (LTO), transport (TLN) en supermarkten (CBL) niet uit.Familiebedrijf Dacomex investeert in de toekomst met een compleet nieuwe productielijn van Eqraft, inclusief palletizers van Symach en stofafzuiging van Modesta. In Sint-Maartensdijk wordt momenteel de basis gelegd voor een nieuwe hal.  De buurman neem je maar één keer over, zo moeten ze bij Europe Retail Packing op de locatie in Poeldijk hebben gedacht. Het pakstation op ABC Westland verdubbelt daarmee haar warehouse met nog eens 5.000 m2 en krijgt zo de totale logistieke dienstverlening onder één dak. Warehouse manager Arend Solleveld en commercieel manager John Duijnisveld geven een toelichting op de uitbreiding.

Koel- en Vriesveem St Nyk heeft per 26 januari de activiteiten van wortelverwerkingsbedrijf Vriemex in Nagele overgenomen. Eind vorig jaar heeft St Nyk haar locatie in Sint Nicolaasga verkocht aan buurman Holiday Ice. Een strategische beslissing, aangezien er voor St Nyk nauwelijks meer product kwam uit Groningen en Friesland. Bijna de gehele aanvoer van (witlof)wortelen is de laatste jaren afkomstig uit de Noordoost- en Flevopolder.Arie Vooren van Levarht ging die week met pensioen. "Meer dan 25 jaar lang heeft hij zich ingezet voor Levarht en is hij een vast gezicht op onze werkvloer geweest", aldus zijn collega's. Een onmisbare schakel in onze UK sales, de man waar je altijd om lachen kan en wijze raad van kon krijgen (al dan niet gewenst)."