"Totale dienstverlening van verpakken, op- en overslag onder één dak"

Europe Retail Packing verdubbelt locatie in Poeldijk tot 10.000 m2

Tholen - De buurman neem je maar één keer over, zo moeten ze bij Europe Retail Packing op de locatie in Poeldijk hebben gedacht. Het pakstation op ABC Westland verdubbelt daarmee haar warehouse met nog eens 5.000 m2 en krijgt zo de totale logistieke dienstverlening onder één dak. Warehouse manager Arend Solleveld en commercieel manager John Duijnisveld geven een toelichting op de uitbreiding.


John Duijnisveld en Arend Solleveld

"Zo hebben we de mogelijkheid om alle producten op één locatie te verpakken en zijn we letterlijk een one-stop-shop voor onze klanten", verduidelijkt Arend. "Ook de activiteiten van Van der Linden, die per 1 januari 2020 bij onze groep hoort en elders op het terrein gevestigd is, komen er nu bij in dit pand. Zij zijn sterk gespecialiseerd in het sealen van komkommers en het verpakken van citrus waar we zelf ook al jaren gespecialiseerd in zijn, dat kunnen we nu allemaal vanuit dezelfde locatie uitvoeren. Voor ons wel zo efficiënt en voor de klant wel zo makkelijk om op hetzelfde adres te laden."

"Ook hebben we er dankzij de uitbreiding een achttal docks bijgekregen. Uiteraard hebben we gezorgd voor een logische routing van de productstroom. Met de mogelijkheden die we bieden op het gebied van op- en overslag, rijpen, inklaren en transport zijn we een brede logistieke dienstverlener geworden. Dat is zowel voor de telers als handelsbedrijven waarmee we samenwerken interessant. De klant wordt compleet ontzorgd en kan zich focussen op de verkoop van zijn verse product. Het is niet eens noodzakelijk dat we de producten verpakken."

Flowpacklijn verse kruiden
De Corona-uitbraak zorgde zeker bij het begin van de pandemie voor de nodige extra drukte bij ERP. "Iedereen wilde gesealde komkommers hebben. Anderzijds zagen we de afzet van verse kruiden, waarmee we aan de weg timmeren met ons handelsmerk 5Senses en het consumentenmerk Plukkruidje, richting de horeca en foodservice behoorlijk afnemen. Toch blijven we hier vol op inzetten, zo hebben we geïnvesteerd in een flowpacklijn voor kruiden, waarbij we door middel van een eurolock-verpakking fors besparen op het foliegebruik", vertelt John.

"Dankzij de uitbreiding hebben we voorlopig ruimte over, maar daaruit blijkt wel het vertrouwen dat we in de toekomst hebben. In de zomer is het hier altijd een drukte van belang, maar dankzij de uitbreidingen van het aantal m2 en koelruimte gaan we de loods professioneler inrichten en specialisatie van de producten glasgroenten, exoten , zoete aardappelen, citrus en druiven verder uitbouwen zodat de verschillende stromen gescheiden zijn.

Onafhankelijk
Hij benadrukt dat ERP nog één van de weinige onafhankelijke verpakkingsbedrijven op de markt is. "We horen van onze klanten dat ze zich bij ons nog ouderwets klant voelen en dat vind ik één van de mooiste complimenten die we kunnen krijgen. Door onze eigen productie met kasgroenten en kruiden kunnen we onze verpakkingsklanten in het geval van tekorten zowel van het verpakken als van het product voorzien. Zij ervaren dat als een hele mooie toevoeging."

Voor meer informatie:
Europe Retail Packing
ABC Westland 315
2685 DD Poeldijk 
Tel: 31 (0)174 28 25 10 -
Arend@europeretailpacking.nl
John@europeretailpacking.nl  
www.europeretailpacking.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven