HDG The Fruit consultants bestaat 40 jaar

Tholen - In 1981 werd Ronald Reagan beëdigd als de 40e Amerikaanse president, werd AZ voor het eerst landskampioen en trouwde Prins Charles met Lady Diana Spencer. Maar daar bleef het niet bij. Ook Expertisebureau Harmsen & De Groot zag het licht. Op 1 augustus dit jaar blaast dit bedrijf dat haar naam in 2012 veranderde in Expertisebureau HDG veertig kaarsjes uit. "Helaas door Corona voorlopig geen feestje, maar dat hopen we later in te halen", belooft directeur Rob Boogmans (in dienst sinds 1985).In de loop der jaren heeft Expertisebureau HDG een forse groei doorgemaakt, maar altijd gericht op het gebied van expertises en kwaliteitsinspecties van groenten en fruit. "Met ons hoofdkantoor in de Rotterdamse haven zitten we nog altijd bovenop de fruitaankomsten, maar inmiddels hebben we ook dochterorganisaties in Valencia, Hamburg, en Shanghai", vertelt Rob

"Onze collega's van HDG Services zijn onlangs verdergegaan als Fruitify Experts, waardoor klanten beter het onderscheid kunnen maken, maar HDG The Fruit Consultants is na 40 jaar dus nog altijd up and running. Daarbij genieten we een sterke reputatie, dat borgen we onder meer met het ISO 9001-certificaat, met NIVRE Register Experts, waarmee we aantonen dat onze processen en personeel voldoen aan de internationale normen en dat we veel inspanningen verrichten om onze diensten continue te verbeteren."

Ook de digitaliseringsgraad is in de loop der jaren flink gestegen. "Om die reden hebben we al in 2013 onze applicatie QC4U ontwikkeld, een innovatieve tool voor kwaliteitscontrole. Door gebruik te maken van onze slimme applicatie, wordt het controleproces aanzienlijk vergemakkelijkt. QC4U maakt het mogelijk kwaliteitsgegevens te verzamelen van de teler tot aan de eindklant. Daarnaast kunnen alle relevante gegevens worden geselecteerd om consistente en duidelijke rapportages op te stellen voor onze klanten en hun handelspartners."

"Steeds meer klanten willen op elk gewenst moment, maar zeker aan het einde van het seizoen met één druk op de knop een overzicht ontvangen per commodity, leverancier, teler of variëteit. Deze analyse tool is standaard voor al onze klanten. Alle resultaten worden op een begrijpelijke manier samengevat. De data kan worden geëxporteerd naar een eigen opslagsysteem of per email worden verzonden aan alle belanghebbenden. Hiermee voorzien we echt in een behoefte", besluit Rob. "Het echte vakwerk is in 40 jaar tijd nog altijd hetzelfde gebleven, maar we kunnen dit werk tegenwoordig wel uitvoeren met de meest geavanceerde tools."

Voor meer informatie:
HDG The Fruit Consultants
Marconistraat 33
3029 AG Rotterdam
The Netherlands
T +31 10 2441414
www.hdg.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven