Tholen - Per 1 januari 2021 neemt J. Jansen & Zonen (JJK) Uienhandel 'buurman' Uienhandel de Koster uit Kruiningen over. JJK neemt de hele BV van Uienhandel de Koster over. "We zijn er blij mee dat de overname in goed overleg heeft plaatsgevonden. De contacten blijven goed en daarom is er echt sprake van een positieve overname", zegt Marius, die samen met zijn broers Pieter en Henk en zoon Jaco het bedrijf leidt. 

Jaco, Pieter, Marius en Henk Jansen

"We werken al jaren lang samen en zo kwam van het één het ander. Wij zaten op onze huidige locatie beperkt in de op- en overslagruimte. Door nu op twee locaties te draaien, kunnen we onze mogelijkheden uitbreiden. Het doel is om op de nieuwe locatie gele uien te gaan sorteren en op onze huidige locatie uit te breiden met rode en roze uien", vertelt Marius. "Nu draaien we in onze topweken 1.000 ton uien per week, dankzij de overname zouden we het volume kunnen uitbreiden naar 1.500 ton uien, maar het gaat ons niet zozeer om de extra capaciteit, maar meer om onze dienstverlening uit te breiden met rode en roze uien. Zit er een leuke marge op, dan geven we gas, anders gaat bij ons de rem erop."

De afgelopen maanden werd er vooral gas gegeven bij de uiensorteerder. "We hebben als Nederlandse uiensector gigantische exportweken achter de rug, met een recordexportweek van 46.000 ton, dat is niet eerder voorgekomen. Zo hebben we met z'n alleen een mooi gaatje geslagen in de uienvoorraad", blikt Marius terug. "Deze exportcijfers zullen we in het nieuwe seizoen niet meer terug gaan zien, maar ik ben positief gestemd over het vervolg van het seizoen. Veel zal afhangen wat er de komende twee maanden gaat gebeuren, ook met het Corona-virus, met het oog op de wereldwijde export."

Voor meer informatie:
J. Jansen & Zonen Uienhandel B.V.
Hansweertsestraatweg 41
4416 ND Kruiningen
Tel : 0113-382932
Fax : 0113-383815
info@jjk-uienhandel.nl