Special jaaroverzicht 1-15 maart

Fusieplannen Chiquita en Fyffes, surceance van betaling Kruidenier


Zo'n tweehonderd aanwezigen waren zaterdagavond 1 maart present om het glas te heffen op het nieuwe pand van de GDK Group aan de Koopliedenweg in Barendrecht. Dokus de Klerk kijkt met veel genoegen op de avond terug. "Het was beregezellig en het werd hoe later, hoe gezelliger."


Gert Bouman werkt al 25 jaar voor de Spaanse privé-producent Frutaria, maar toch heeft hij naar eigen zeggen nooit zo'n slecht citrusseizoen als het huidige meegemaakt. "Volgens mij is er niet één aanleiding, maar zijn er meerdere factoren van invloed. Het is nog niet koud geweest en dat heeft zijn gevolgen voor de consumptie. Verder heeft Spanje een grote productie, was er aan het begin van het seizoen een grote voorraad vanuit Zuid-Afrika en is er vanaf januari veel fruit beschikbaar vanuit Egypte, Marokko en Griekenland."


De stormwind in december en de strenge weersomstandigheden in Noord-Amerika hebben een enorme invloed op de scheepvaartverzendingen naar New York. Ook groenten en fruit hebben hieronder te lijden, vertelt Bart Charetier van Herwi/Alpimex. "Het begon allemaal met de Sinterklaasstorm in december. Schepen hadden daardoor enorme vertragingen opgelopen en de producten kwamen niet op tijd voor de feestdagen binnen bij onze klanten. Dat was al een domper op onze verkoop tijdens het einde van het jaar. Daarna kwam het koude weer en de hevige sneeuwval in New York en omstreken er bovenop en sindsdien duurt alles veel langer dan anders en dat is nu al drie maanden zo", verzucht hij.

Kruidenier Groep deed begin maart verzoek tot verlenen van surseance van betaling. De Kruidenier Groep is recentelijk in financiële problemen geraakt. Als gevolg hiervan hebben de bestuurders vandaag het verzoek tot het verlenen van surseance van betaling ingediend bij de rechtbank. De onderneming verwacht dat de rechtbank op zeer korte termijn, waarschijnlijk vandaag, een bewindvoerder zal benoemen. De Kruidenier Groep streeft ernaar om door middel van een surseance van betaling te komen tot een doorstart van de activiteiten.


Op 1 maart 2014 heeft Thiele Technologies, Inc., een divisie van Barry-Wehmiller Companies, Inc., de overname van SYMACH Palletizers BV (SYMACH) afgerond. Thiele Technologies, dat zijn hoofdkantoor in Minneapolis, Minnesota (VS) heeft, is een prominente leverancier van machines voor primaire en secundaire verpakkingen.

De Amerikaanse fruitproducent Chiquita Brands International, gaf in deze periode aan te willen fuseren met de Ierse branchegenoot Fyffes. De bedrijven vormen samen het grootste bananenbedrijf ter wereld.De fusie wordt volledig in aandelen afgehandeld, waarna de aandeelhouders van Chiquita 50,7 procent van het nieuwe bedrijf zullen bezitten en de aandeelhouders van Fyffes de rest.


Bakker Logistiek Groep uit Zeewolde kondigde de acquisitie aan van 70% van alle transportactiviteiten van European Food Transport NV (EFT), gevestigd in België. De acquisitie van EFT (logistieke deel van Univeg-groep) door Bakker Logistiek Groep, biedt het bedrijf de mogelijkheid, gezien haar schaalgrootte, haar opdrachtgevers in zowel contractlogistiek als contractvervoer vanuit Benelux optimaal te bedienen.
Met ruim 75 medewerkers en een wagenpark van 50 vrachtwagens is EFT een belangrijke speler binnen de logistieke sector in België.


Op de de 51e editie van de Horecabeurs 2014 in Goes heerste de afgelopen week een positieve stemming. Zo'n 150 exposanten waarvan 30 compleet nieuwe toeleveranciers hadden zich naar Goes begeven voor de jaarlijkse Horecabeurs. Publiekstrekkers waren dit jaar onder andere het Hanos Kook Theater en de focus op biologisch eten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.