Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprika's naar China en Timmermans naar Staay


In augustus worden traditiegetrouw de appel- en perenoogstcijfers bekend gemaakt door WAPA. In de EU wordt een ruime appeloogst verwacht. De perenoogst is van goede kwaliteit, maar wordt 9% lager geschat dan de oogst van 2015. Voor Nederland is vooral de lagere perenproductie van belang.

De Fresh divisie van Greenyard Foods kondigde een joint venture aan met Bardsley Farms Ltd. waarin het een minderheidsparticipatie neemt. Dit Britse bedrijf is actief in de productie en verpakking van appelen, peren, pruimen en abrikozen en is gevestigd in Kent. Bardsley Farms is reeds vijf generaties een familiebedrijf. De minderheidsparticipatie van Greenyard Foods wordt verworven door middel van een kapitaalverhoging, hetgeen gebruikt zal worden om te investeren in zowel installaties als opslagcapaciteit.


Door een sterke samenwerking tussen telers, Chinese klanten en logistieke partners in zowel Nederland als China, is Levarht er in geslaagd het eerste volume Nederlandse paprika's naar China te exporteren, waardoor de Chinese consument slechts vier dagen na de oogst al kan genieten van deze groenten. Levarht stond tevens stil bij het 50-jarig jubileum van Arie de Groot


Begin augustus werd de nieuwbouw van uiensorteer- en pakstation Bowa uit Waarde opgeleverd. Het bedrijf van de broers Dignus, Jan en Jozé Boone startte in 1990 hun activiteiten op en inmiddels ligt de jaarlijkse verwerkingscapaciteit op zo'n 50.000 ton uien.


Op 16 augustus maakte de Staay Food Group bekend dat per 1 september 2016 de activiteiten van C.G. Timmermans worden overgenomen door Frupaks-Vernooij. Hoewel volgens Jan Timmermans de laatste handtekening nog niet is gezet, zag Rien Panneman van Staay geen reden om de overname nog niet aan te kondigen. "De intentie-overeenkomst is getekend."


Nicolas Stevens van Better3Fruit kondigde nieuwe appelrassen aan. Variëteiten met eigenschappen die nooit eerder zijn vertoond. "We hopen in 2016 of 2017 een partner te vinden voor een ras dat een bewaarcapaciteit heeft van acht maanden in een gewone koeling. Voor verre bestemmingen zou dit de ideale oplossing zijn. Met deze appel ben je onderscheidend. Concurrenten die een Elstar of Jonagold naar die verre bestemmingen sturen, maken dan gewoon geen kans meer. In warme landen waar de koudeketen niet goed is georganiseerd, zijn de bekende rassen binnen enkele dagen zacht. Daar hebben we iets op gevonden"

Dinsdag 16 augustus heeft de rechtbank van 's-Gravenhage AGF-handelsbedrijf Norfresh uit Poeldijk failliet verklaard. "We waren heel dicht bij een buitengerechtelijk crediteurenvoorstel, maar één van de kredietmaatschappijen wilde daar niet op wachten en heeft helaas het faillissement doorgedrukt", aldus de directie.


Op 16 augustus vierde JWK Onions het 50 jarig dienst jubileum van Gerard Maas. Gerard begon op 16-08-66 als 14-jarige jongen met Lauw Wiskerke als medewerker in de fabriek. In de loop jaren van de jaren heen groeide hij onder Jaap Wiskerke uit tot hoofd technische dienst. Gerard heeft vrijwel de complete groei van het bedrijf mogen meemaken en is nog steeds actief met inmiddels de derde generatie Wiskerke. Door de directie is een compleet verzorgde reis naar Israël aangeboden samen met zijn vrouw.


"Ik wilde iets hebben om voor te trainen om van de bank af te komen", zo motiveert Kees van den Bosch zijn deelname aan de Africa Classic. "Dan kun je gaan fietsen in Limburg, maar ook voor het goede doel in Tanzania. Dan is de keuze snel gemaakt toch! We gaan zes dagen met de eigen mountainbike over onverharde paden van rood zand en vulkanisch gesteente en hopen onderweg talloze kleurrijke Masai krijgers en enthousiaste schoolkinderen te ontmoeten. We slapen elke dag op een nieuwe plek in de wildernis en staan oog in oog met wilde dieren zoals bavianen, zebra's en giraffen."


In de buurt van de productielocatie in Meer heeft verpakkingsbedrijf Smart Packaging Solutions een nieuw warehouse gehuurd in het kader van groei en verdere optimalisering. "Omdat we in de productielocatie in Meer de productieflow willen uitbreiden en optimaliseren, hebben we besloten om een nieuwe loods te huren en daar onze verdere service uit te breiden", vertelt Johan de Neef.


Dit seizoen worden de kiwibessen bij Hoogstraten niet meer met de hand gesorteerd door de producenten, maar gesorteerd op maat en rijpheid via een gloednieuwe optische sorteermachine. "Het was een flinke investering, maar vanuit de handel werd gevraagd om kiwibessen met een bepaalde maat én rijpheid. Telers stonden daarom unaniem achter het plan om te investeren in een machine die dit voor hen kan doen", vertelt Gaston Opdekamp, directeur van Coöperatie Hoogstraten.