Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special Jaaroverzicht november

Nieuwe namen in de Quote 500 en eerste keer APS

De vlag hangt uit bij Compliment BV. Het hoogste punt van de nieuwbouw van het bedrijf is bereikt en, minstens zo belangrijk, de eerste koeling ligt al vol met kolen. Volgend jaar hoopt het bedrijf in het geheel naar Uden te verhuizen en verder te gaan als Compliment BV Uden.Gisteren is de Quote 500 weer bij veel nieuwsgierige Nederlanders door de bus gevallen. Wij keken traditiegetrouw weer naar de rijken die een groot deel van hun vermogen bijeen hebben gescharreld met groenten en fruit. Omdat vanwege het 20-jarig jubileum dit keer de 1.000 rijkste Nederlanders zijn genoemd -ze zullen het niet allemaal waarderen - ook veel nieuwe namen uit de AGF-sector. Zoals elk jaar werden de rijken dit jaar bijna allemaal weer een stuk rijker. De eerste 1.000 hadden een gezamenlijk geschat vermogen van 116.789.000.000 euro.Begin november was de beursdag van de Amsterdam Produce Show in de Westergasfabriek. De beurs werd geopend door staatssecretaris Martijn van Dam. Zo'n 1.000 bezoekers hadden zich geregistreerd. Geen aantallen waar de meeste mensen van achterover zullen vallen, maar toch toonden de standhouders zich unaniem tevreden over de beurs. "Kwaliteit gaat hier boven kwantiteit. Je spreekt hier direct met de inkopers die je wilt spreken." Wij maakten een fotoreportage. En Freshplaza maakte een internationale fotoreportage.Twintig jaar geleden, op 26 oktober 1996, verenigden negen groenten- en fruitveilingen en het CBT (Centraal Bureau van de Tuinbouwveilingen) zich in de coöperatie Coforta (voorheen VTN). De leden van Coforta richtten vervolgens The Greenery op als marketing- en verkooporganisatie voor hun producten. Op 4 en 5 november jl. vierden telers en medewerkers dit heugelijke feit in Barendrecht.The Greenery en Coforta vierden hun 20-jarig jubileum.

In november is door ABC Westland Beheer de opdracht verstrekt aan bouwbedrijf Weboma uit Wateringen voor de sloop en herbouw van 4.500m² bedrijfshal op het ABC Westland Agri & Food terrein in Poeldijk. Naar verwachting wordt de nieuwe hal in april 2017 opgeleverd.

H.Z. Logistics uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot Mooy Beheer. H.Z. Logistics en Mooy Beheer zijn sterk complementair aan elkaar. De huidige activiteiten en ambities van Mooy Beheer sluiten naadloos aan bij de toekomstvisie van H.Z. Logistics. Beide ondernemingen kunnen hierdoor een uitgebreider dienstenpakket aanbieden aan bestaande en nieuwe klanten op het gebied van de complete logistieke dienstverlening.AGF leverancier Van Gelder groente & fruit heeft met wederzijdse instemming Groenten- en Fruithandel G.R. Dees B.V. overgenomen. Groenten- en Fruithandel Dees, gevestigd in Terneuzen, leverde alle soorten groenten en fruitproducten aan instellingen, horeca ondernemingen en bedrijfskantines in de gehele regio Zeeuws-Vlaanderen.Op 3 november 2016 is de Fresh Park Venlo Business club afgereisd naar Spanje, waar een bezoek gebracht werd aan Savasun S.A., een zusteronderneming van Staay Food Group en aan Barcelona, waar we de groothandelsmarkt Mercabana bezochten.

Eimskip zal het Noorse scheepvaart- en logistiek bedrijf Nor Lines overnemen. De aankoop van Nor Lines is strategisch een goede zet van Eimskip. Nor Lines heeft zware jaren achter de rug. Het zal na overname geherstructureerd worden om de diensten en winst te verbeteren en om te zorgen dat het op één lijn is met Eimskip. Eimskip zal door de overname meer toegevoegde waarde kunnen bieden aan haar klanten. De aankoop wordt cash betaald.Fruittelers uit Belgisch Limburg hebben deze week de Russische televisie gehaald. Er wordt op een dramatische manier gefilmd dat het zeer slecht gaat met de Europese producenten van appelen en peren. Er wordt veel verlies gedraaid en volgens diverse ramingen heeft Europa hierdoor al ruim 60 miljard euro verloren. "Een journalist die voor de nationale Russische TV vanuit Parijs werkt maakte deze reportage naar aanmelding van een brief die Italiaanse telers naar Poetin hadden verstuurd. In deze brief vragen ze tijdelijke stopzetting van de sancties omdat ze al veel geld hebben verloren", legt Kris Wouters van Wouters Fruithandel uit.

De Total Produce Haluco Holding heeft per 8 november Harm-Peter Wijnstok aangesteld als Algemeen Directeur. Harm-Peter zal hierbij de voortgang in het behalen en implementeren van strategische doelstellingen tot zijn verantwoordelijkheden krijgen evenals het ondersteunen van de operationele directie van Haluco BV, Delicious en Nedalpac.Donderdag 10 november is het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe hightech-productiesite voor Fresh-Care Convenience gevierd. Op bedrijventerrein de Poort van Dronten werd onder het toeziend oog van alle bij dit project betrokken vaklieden de Nederlandse vlag in top gehesen. Heembouw realiseert de nieuwbouw voor Fresh Care Convenience, naar een ontwerp van Habeon Architecten.Onlangs was Tummers te zien in het programma 'Ondernemen doen we zo'. Fons Tummers zwaait af op 70-jarige leeftijd. Hij begon in zijn eentje veertig jaar geleden en laat het bedrijf over aan zoon Erwin en zijn team als wereldmarktleider op het gebied van proceslijnen voor de productie van aardappelvlokken. Of hij nu een grote meneer is? "Ik ben 1.69. Groter gaat dat niet worden!"

Almex en Staay Food Group hebben een joint venture opgericht, genaamd Astana Fresh, om projecten te ontwikkelen in de agribusiness in Kazachstan. Op 21 november is daarvoor een memorandum van overeenstemming getekend. In de eerste instantie gaan de partijen samenwerken met lokale telers voor de distributie van verse groenten en fruit in Kazachstan en de buurlanden.Een krappe 300 AGF'ers, een serie lezingen en een stamppotbuffet waren de ingrediënten van de AGF Kennis(sen)dag 2016. Na een rondleiding door Het Kasteel, het Sparta stadion in Rotterdam, werd de dag officieel geopend. Het programma bestond uit vier sprekers en vooral veel tijd om bij te praten met bekenden uit de sector.Vanaf 1 januari 2017 breidt de Van Duijn Groep haar bedrijfsactiviteiten verder uit door de overname van Tanke Transport BV. Dit past in de strategie van Van Duijn om haar netwerk van geconditioneerde (inter)nationale transporten en gekoelde op- en overslag verder te vergroten en te versterken.


Op zaterdag 19 november 2016 is dhr. R.P. Geerlofs op 78 jarige leeftijd in huiselijke kring overleden. Van 1962 tot 2002 gaf hij als directeur/eigenaar leiding aan Geerlofs, de organisatie die hij mede heeft ontwikkeld.
Publicatiedatum: