Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chiquita en Fyffes fuseren

De Amerikaanse fruitproducent Chiquita Brands International, gaat fuseren met de Ierse branchegenoot Fyffes. De bedrijven vormen samen het grootste bananenbedrijf ter wereld.De fusie wordt volledig in aandelen afgehandeld, waarna de aandeelhouders van Chiquita 50,7 procent van het nieuwe bedrijf zullen bezitten en de aandeelhouders van Fyffes de rest.

Het gecombineerde concern, met de naam ChiquitaFyffes, heeft een jaarlijkse omzet van 4,6 miljard dollar (3,3 miljard euro) en zal een notering krijgen aan de beurs in New York. Het bedrijf krijgt hoofdkantoren in Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina en in Dublin.

Het samengaan van de twee ondernemingen moet voor het einde van dit jaar worden afgerond. Volgens de bedrijven zal de fusie leiden tot 40 miljoen dollar aan jaarlijkse kostenbesparingen. De helft van de verwachte 40 miljoen dollar aan kostenbesparingen moet komen uit de integratie van het senior management en de administratie.

Er werken wereldwijd circa 32.000 mensen in meer dan 70 landen voor het gecombineerde bedrijf. Door de fusie ontstaat niet alleen een bananengigant, maar ook een zwaargewicht in voorverpakte sla, meloenen en ananas.

ChiquitaFyffes is eigendom van het nieuwe bedrijf Twombly Onle Ltd, dat gevestigd is in Ierland. David McCann van Fyffes wordt de nieuwe CEO. Ed Lonergan wordt non-executive chairman. De Nederlander Coen Bos wordt COO bij het nieuwe bedrijf.


"Deze transactie is een mijlpaal voor zowel Fyffes en Chiquita en we geloven dat deze fusie een aanzienlijke waarde voor onze aandeelhouders creƫert en daarnaast directe voordelen voor onze klanten en consumenten wereldwijd", zegt CEO Ed Londergan van Chiquita.

Dat wordt beaamd door zijn collega David McCann van Fyffes. "Door onze gezamenlijke expertise, complementaire activa en geografische dekking kunnen we beter samenwerken met klanten en leveranciers."


De bedrijven verwachten de transactie voor het einde van het jaar af te ronden.
Publicatiedatum: