Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht juni

Brexit een feit en hagelstenen als tennisballen


Een speciale koudezone waardoor de koudeketen van zachtfruit ononderbroken blijft, rijpcellen praktisch naast de docks en high-tech verpakkingslijnen voor druiven en zachtfruit. Het is allemaal te vinden in het nieuwe pand van Mooy Logistics. Op 1 juni stond Willem Zonnevijlle samen met partners Rob Bondt van IQ Packing en Theo Houwen van Driscoll's stil bij de samenwerking die de uitbreiding mogelijk maakte.


Woensdag 1 juni is de tweede fase van de uitbreiding van het pand van Levarht van start gegaan. Dit gebeurde in een gezellig samenzijn met de familie, waarbij een drietal generaties Levarht present waren. Max, de zoon van Frank, viel de eer te beurt om als vertegenwoordiger van de vierde generatie de eerste paal te slaan van de tweede fase van de nieuwbouw van familiebedrijf dat al meer dan 80 jaar actief is in Aalsmeer.


Noodweer met sterke regenval, hagelbuien en orkaanwinden hebben de Duitse landbouwsector afgelopen weekend een miljoenenschade bezorgd. Bij de 'Vereinigte Hagelversicherung' werd tot nu toe schade op 12.000 hectare landbouwgrond gemeld met een verzekeringssom van bijna 25 miljoen euro, maar dit zal nog verder oplopen. Later die maand ook wateroverlast in het Westland


 Op 2 juni 2016 vond in Brussel het jaarevenement van Europatat en Freshfel Europe plaats. Dit was een unieke gebeurtenis, aangezien het voor de eerste keer samen was. Het thema van de conferentie was 'Not business as usual'. Het evenement viel in de lijn van het werkprogramma voor 2016 van de Europese commissie.


Van 1 t/m 3 juni werd de 34e editie van de Champignondagen in 's-Hertogenbosch gehouden. Zo'n 80 standhouders telde de beurs die zich op een bescheiden beursoppervlakte presenteerden. Je kon er niet over de koppen lopen, maar de deelnemers waren tevreden over de kwaliteit van de bezoekers en hoefden niet stil te zitten. Er was continu wel bezoek in de stands.


In Sint-Annaland werden 7 juni de eerste nieuwe aardappelen geveild. Er werd in totaal 113 ton aangevoerd. "We hebben niet echt een vroege start kunnen maken, maar toch hebben onze telers het weer voor elkaar gekregen om mooie partijen bij elkaar te brengen, zodat de veilingklok kan gaan draaien", aldus veilingdirecteur David Hage. "Naast Doré hebben we vanmorgen ook Première en Frieslanders en een paar partijtjes Eigenheimers en wat Bildstar."


Deze week vindt voor de derde keer de London Produce Show plaats. Woensdag werd het event afgetrapt met een foodserviceforum en een workshop over de export naar het Verenigd Koninkrijk, donderdag was de beurs en vandaag vinden er verschillende tours plaats naar retail, groothandel en foodservice. Opvallend was de grote Nederlandse exposantendeelname, met een heus Holland-paviljoen.


Onder massale belangstelling heeft Peter van Leeuwen vrijdag 10 juni afscheid genomen van Pacombi Group. Peter van Leeuwen gaat met vervroegd pensioen. Van de 36 jaar die hij in de verpakkingsindustrie heeft gewerkt, was hij 34 jaar lang verbonden aan Van der Windt Group en later Pacombi Group.


Met een zakencijfer van zo'n 2,5 miljard euro en ongeveer 4.500 mensen in dienst werd DEME-groep onderneming van het jaar in 2015. Op 14 juni wierpen de Belgische AGF'ers tijdens het FVP-House event een blik in een volledige andere sector: de baggerwereld.


Op vrijdag 17 juni was het feest bij aardappelinpakbedrijf Warnez in Tielt. Ruim 450 genodigden konden de nieuwbouw komen bewonderen. Warnez is verdubbeld in oppervlakte, van 1,5 naar 3 hectare. Daarnaast heeft het bedrijf geïnvesteerd in diverse zaken zoals nieuwe machines, installaties, automatisering en veiligheid. Warnez biedt een ruim assortiment aardappelen van vers tot verwerkt.


Zet u in om de handelsrelaties met Rusland te normaliseren." Die oproep overhandigde de Nederlandse fruitsector woensdagmorgen 22 juni aan staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken en de Vaste Commissie voor Economische Zaken van de Tweede Kamer. GroentenFruit Huis en de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) bepleitten op korte termijn effectieve maatregelen om te voorkomen dat veel bedrijven gedwongen moeten stoppen.


24 juni bleek de Brexit toch een definitieve exit. De meerderheid van de Britse bevolking koos in een referendum voor uittreden uit de EU. Het 'vertrek'-kamp kwam in het referendum uiteindelijk uit op 51,9 procent. Ruim 17,4 miljoen mensen stemden voor een Brexit. De uitslag leidt tot grote onrust op de financiële markten. Zo daalde het pond flink in waarde tot de laagste koers in ruim dertig jaar. De AGF-handel reageert op de gevolgen voor de korte en langere termijn


De omvang van de schade die de hagel eind juni heeft aangericht in Zuidoost Brabant is afgelopen weekend duidelijker geworden. In totaal is zo'n 150 hectare kas totaal vernietigd en wordt er van nog eens 50 hectare gekeken wat er te redden valt. "Het hagelde tennisballen en voelde als kanonskogels", vertellen telers.Een felle brand heeft het Goes Handling Centre in het Utrechtse De Meern zondag 26 juni deels verwoest. De brand brak gisteravond uit en is inmiddels onder controle. Dat leek gisteravond al het geval, maar vannacht laaide de brand toch weer op. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brand ontstond vermoedelijk rond 20.30 uur in een grote loods met koelcellen waar fruit was opgeslagen.


Omdat Top Fresh door de jaren heen uit haar jas groeide, is op het voormalige Greenery-terrein in Kraggenburg een nieuw bedrijfsgebouw van 4.950 vierkante meter gebouwd met koel-, verwerkings- en opslagruimtes en kantoren. Zaterdag 25 juni konden geïnteresseerden de nieuwbouw bezichtigen tijdens de open dag.


Zaterdag 25 juni hield sorteer- en verpakkingsbedrijf Van Meir uit Steenbergen in het kader van de 'Week van de Akkerbouw' haar open dag. Niet eens alleen voor haar zakelijke contacten, maar vooral ook van de omwonenden. "Ze hebben ook weleens last van ons, nu doen we wat terug", vatte Leon van Meir het doel van de Open Dag samen. Met meer dan 1.000 bezoekers was er dan ook een goede opkomst in Steenbergen.


Terwijl Europa de verlenging van de sancties tegen Rusland tot 2017 afrondt, voert president Poetin de druk op Europa verder op. In een presidentieel decreet kondigt hij aan dat de boycot van Westerse producten, waaronder Europese AGF, wordt verlengd tot 2018. Officieel liep de boycot, die een reactie is op de Europese sancties, tot 6 augustus. Dat is nu verlengd tot 31 december 2017. De boycot geldt voor de EU, VS, Australië, Canada en Noorwegen en treft de AGF, zuivel- en vleessectoren.