Special jaaroverzicht 1-15 februari

Recordaantal bezoekers op Fruit Logistica

Februari startte met nieuws van de NMa, die zeven ondernemingen had beboet, die die eerstejaars plantuien telen, verwerken en verhandelen. De oorzaak waren de verboden kartelafspraken over het vernietigen van delen van al ingezaaide akkers met plantuien in 2009. Volgens de NMa probeerden deze ondernemers door het aanbod te verkleinen een hogere prijs voor de plantuien te krijgen.Afgevaardigden van de haven van Miami en de logistieke sector kwamen op 5 februari naar Rotterdam om de de relatie tussen de partijen te verdiepen. Het evenement werd georganiseerd in samenwerking met A. Van Dongen & Heerschap, Heestermans Logistiek en Alternative Global Logistic (Florida). De twee havens hebben veel gemeen. De haven van Miami is de Poort naar Amerika en de Rotterdamse is de Poort naar Europa. Beide havens investeren in de toekomst.

Verder werd besloten tot een herverdeling van de aandelen van Inova Fruit. NFO heeft in goed overleg met de andere aandeelhouders besloten om niet door te gaan als aandeelhouder van Inova Fruit. De andere aandeelhouders, zijnde The Greenery, Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg, Koninklijke FruitmastersGroep, Veiling Zaltbommel en Veiling Haspengouw nemen de 10% aandelen van NFO over.

De firma K. van der Spijk en Zn IJsselmuiden meldde het overlijden van haar gewaardeerde oud-collega, de heer Henk Kalter op 3 februari. Vanaf 1968 , het jaar waarin Van der Spijk in Zwolle als groothandel begon, heeft Henk een bijzonder actieve en betrokken rol gespeeld in de ontwikkeling van onze onderneming. Samen met onze oud-directeur Wim van den Eijkel Sr. ontpopte hij zich als een commercieel vakkundig persoon. Henk liet zich gelden als een zeer gerespecteerde inkoper op de veilingen KZIJ, Delft-Westerlee en Fruitmasters Geldermalsen.


Traditioneel begin februari ook weer de Fruit Logistica in Berlijn. De organisatie meldde dat er ruim 58.000 bezoekers uit meer dan 130 landen de Fruit Logistica hebben bezocht. Vorig jaar waren dit er nog 2.000 minder. Daarmee zijn opnieuw alle records gebroken. Dit jaar namen 2.543 bedrijven en organisaties uit 78 landen deel aan de Fruit Logistica. 90 procent van de exposanten kwam van buiten Duitsland.


Staay Food Group won tijdens de beurs de prestigieuze Fruit Logistica Innovation Award 2013 gewonnen met het concept "City Farming". Het project is geconcretiseerd middels een samenwerkingsverband met het teeltbedrijf Delissen uit Beesel en Philips Lightning uit Eindhoven en Staay Food Group uit Barendrecht.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.