Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NFO gaat niet verder als aandeelhouder Inova Fruit

Op 24 januari 2013 heeft een Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Inova Fruit plaatsgevonden, waarin is besloten tot een herverdeling van de aandelen. NFO heeft in goed overleg met de andere aandeelhouders besloten om niet door te gaan als aandeelhouder van Inova Fruit. De andere aandeelhouders, zijnde The Greenery, Coƶperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg, Koninklijke FruitmastersGroep, Veiling Zaltbommel en Veiling Haspengouw nemen de 10% aandelen van NFO over. Zij wensen op de huidige wijze door te gaan met Inova Fruit.

Vanaf de oprichting van Inova Fruit in 2001 heeft NFO een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van nieuwe productmarktcombinaties in de fruitteelt in de vorm van conceptrassen. NFO was en is van mening dat de Nederlandse fruitteeltsector met een hoge kostenstructuur zich moet onderscheiden in de markt. Het telen van conceptrassen is een mogelijkheid voor fruittelers om dit te bereiken. NFO wilde in 2001 deze ontwikkeling ondersteunen en ervoor zorgen dat de Nederlandse fruitteeltsector deze ontwikkeling zou benutten. Op dit moment worden er in Nederland diverse conceptrassen geteeld.

NFO acht de initiƫle fase van conceptrassen nu voorbij en bovendien is de NFO geen afzetorganisatie. Daarom heeft NFO besloten om niet langer aandeelhouder te blijven van Inova Fruit BV.

Publicatiedatum: