Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw faillissement in Hartmanzaak na streep door verkoop in 2017

De firma W.j.m. Hartman Personal Holding B.V. is maandag failliet verklaard. Het is een nieuwe episode in de hele Hartmankwestie.

Afgelopen maand zette de rechter een streep door de verkoop van kasgroentebedrijf Hartman uit Sexbierum aan The Fruit Farm Group. Met de koop was 7 miljoen euro gemoeid. 1 miljoen euro is al betaald. De holding is veroordeeld tot het terugbetalen van 1 miljoen euro, meldt de Leeuwarder Courant.

De rechter is van mening dat er cruciale informatie is achtergehouden bij de verkoop. Onder meer over de aanwezigheid van clavibacter op een biologisch teeltbedrijf in Erica, de aanwezigheid van wortelknobbelaaltjes eveneens in Erica en de blokkade van biologisch product door bio-certificeringsinstantie SKAL vanwege vervuild compost werden achtergehouden. Had TTFG die informatie wel gehad, dan is de rechter van mening dat het bedrijf van Hein Deprez niet op dezelfde voorwaarden een koopovereenkomst zou zijn aangegaan.

Als curator in het faillissement van W.j.m. Hartman Personal Holding is mr. W.H.M. Cnossen aangesteld. Het insolventienummer is F.17/23/77.