Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
start van de bouw van het educatie- en innovatiecentrum in Geldermalsen

Idee Fruit Tech Campus in veertien maanden uitgegroeid tot slaan eerste paal

De Dies Natalis van de Fruit Tech Campus op donderdag 14 en zaterdag 16 oktober was een groot succes. Met verschillende activiteiten en evenementen werd de eerste verjaardag gevierd. In maar liefst 14 maanden is het idee van de Fruit Tech Campus uitgegroeid tot het slaan van de eerste paal. De eerste paal was een van de evenementen die plaatsvond tijdens de Dies Natalis. Hierbij een terugblik op alle activiteiten en evenementen van afgelopen week.

Geef kleur aan je toekomst
De Fruit Tech Campus Dies Natalis is op donderdagochtend 14 oktober van start gegaan. Op 17 basisscholen in de gemeente West-Betuwe zijn kratjes fruit uitgedeeld in het kader van de nationale groente- en fruitdag. Directeur Harrij Schmeitz, burgemeester Servaas Stoop en wethouder Ton van Maanen hebben het eerste kratje uitgedeeld aan de kinderen in groep 8 van de Jan Harmenshof. Met deze actie willen we de studenten van de toekomst inspireren en motiveren om te gaan studeren in en met fruit.Business Inspiration Network
Donderdag 14 oktober vervolgde zich met het Business Inspiration Network op Heerlijkheid Mariënwaerdt. Deze avond stond in het teken van innovatie. Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland), Dirk van Meer en Marieke van Vonderen (Studentenkabinet) hebben hun kennis en visie van techniek en innovatie gedeeld met alle gasten. Een inspirerende avond waarbij één element erg belangrijk was: innoveren doe je samen!

Fruit & Tech Innovation Award
Ook is er tijdens het Business Inspiration Network de Fruit & Tech Innovation Award uitgereikt aan dé technologische innovatie van 2021. De Next Gen Jury heeft Insolight aangewezen als de grote winnaar! Over een korte tijd zijn de makers van 'Insolagrin' in Nederland en kunnen wij hen de prijs persoonlijk overhandigen.

Daarnaast werd er een publieksprijs uitgereikt. Met een groot deel van de stemmen heeft Hol Spraying Systems deze prijs gewonnen.

De 1e paal
Zaterdag 16 oktober, een bijzondere dag voor de Fruit Tech Campus. Samen met de Triple Helix (onderwijs, overheid en bedrijfsleven) is de eerste paal van de Innovation Hub geslagen. Dit ceremoniële moment markeert de start van de bouw van het educatie- en innovatiecentrum in Geldermalsen. Aansluitend is ook een uniek fruitmozaïek onthuld. Corsoclub Geldermalsen ontwierp speciaal voor de Fruit Tech Campus een ‘geef kleur aan je toekomst’ kunstwerk met fruit.

De Burendag
Na de ceremoniële ochtend op zaterdag 16 oktober vond 's middags de Burendag plaats. Omwonenden en geïnteresseerden konden kennismaken met de Fruit Tech Campus en al haar partners. Zo had Yuverta een zogenaamde Fruit Workout Challenge georganiseerd en betaalde je met je glimlach voor een heerlijke Migo peer bij FruitMasters. Daarnaast was er de Fruit & Work markt van verschillende partners. Abemec toonde de nieuwste trekkers en kon je bij de 'Geef Kleur Door' stand op de foto met fruit.

www.fruittechcampus.nl  

Publicatiedatum: