Robin Desoete, DSR Logistics

“Door de overname van Eurosun kunnen we de klant een totaalaanbod bieden”

Tholen – Recent heeft DSR Logistics de logistieke dienstverlener Eurosun overgenomen. “Francis Rodriquez wilde dat het bedrijf overgenomen werd zodat hij binnen elke jaren met pensioen zou kunnen. Voor ons was de overname een grote opportuniteit, omdat we door de overname nu een tak in de groenten- en fruitsector hebben”, vertelt Robin Desoete van DSR Logistics. “Voor ons was de AGF-wereld nog onbekend terrein, we deden enkel andere bederfelijke goederen zoals vlees, brood en vis. Door de overname kunnen we onze klant een totaalaanbod bieden.”

“De landen waar wij op rijden zijn de Benelux, Frankrijk en Duitsland. We hebben ook een directe lijn naar Rungis en het Ruhrgebied. We willen ons specialiseren in die lijnen waardoor we voorlopig enkel op deze landen blijven rijden”, aldus Robin. “In de dagelijkse bedrijfsvoering zal ondanks de overname niet veel veranderd worden. Er zal wel meer aan crossdocking gedaan worden. Omdat we flink aan het groeien zijn, zal er meer crossdocking plaats gaan vinden in Sint-Katelijne-Waver, maar in de nabije toekomst ook in Lokeren, hier zit onze hoofdzetel. In Lokeren zitten we op een strategisch sterkte positie tussen de E17 en E40. Deze locatie is ideaal voor exportproduct uit Zuid-Europa.”

De grootste uitdaging in de logistieke sector is volgens Desoete het aantrekken van goede en kundige mensen. “We doen dit door met mooi materiaal te werken en door naar onze werknemers te luisteren. DSR Logistics is een echt familiebedrijf en is opgestart door de familie Desoete en de familie Roelandt, van industriële bakkerij Roelandt. Wij doen ook alle logistiek voor deze bakkerij”, stelt Robin. “Ons onderscheiden van de concurrent doen we door uitstekende service aan te bieden en 24/7 bereikbaar te zijn. Tevens investeren we veel in nieuwe certificeringen en informatica. Wij werken met NaviTrans en Transics, beiden zijn aan elkaar gekoppeld en zo kunnen we onze wagens en temperaturen 24/7 volgen. Ook bieden we de opslag van goederen aan. We hebben momenteel een opslag in Lokeren met een diepvries van 6.000 palletplaatsen. In de toekomst gaan we ook diverse kamers bouwen voor de opslag van groenten en fruit.”

“Eén van de grootste bedreigingen is de aanwezigheid van de Oost-Europese bedrijven in de markt. Deze bedrijven kunnen tegen zeer lage tarieven transport aanbieden. Toch zien we de laatste maanden veel verschuivingen plaatsvinden in de markt. Sinds de Coronacrisis kiezen klanten terug voor service en lijkt de prijs iets minder belangrijk te worden. Dit is voor ons een kans om de bedrijven te laten zien dat service enorm belangrijk is in deze sector”, besluit Robin.

Voor meer informatie:
Robin Desoete
DSR Logistics
Moortelstraat 9
B-9160 Lokeren
+32 9 326 81 18 
+32 472 48 46 42 
robin.desoete@dsrlogistics.be  
www.dsrlogistics.be   
  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven