Milieudefensie: "Verlaag btw op AGF van 9 naar 5 procent"

Milieudefensie stelt voor om vleesproducten duurder te maken en de belasting op groenten en fruit ter verlagen van 9 naar 5 procent. De organisatie baseert deze mening op onderzoek van I&O Research en berekeningen van CE Delft, schrijft Distrifood.

De helft van de Nederlanders vindt dat de coronacrisis het belang van gezond voedsel laat zien en dat dit een reden is om de vleesprijs te verhogen. De prijs voor groenten en fruit kan wat hen betreft een stuk lager. Ongeveer een kwart van de respondenten is tegen deze stelling. "Elke hervorming die wij willen doorvoeren mag de lagere inkomens niet raken", vertelt Jorien de Lege van Milieudefensie tegen BNR Nieuwsradio. 

De verlaging van de belasting op AGF maakt het volgens Milieudefensie voor iedereen mogelijk om gezonder te eten. "Prijsprikkels kunnen helpen om de consumptie te verhogen of verlagen." Het lagere BTW-tarief moet gaan gelden voor vers fruit, maar ook voor noten, sappen, groenten, diepvriesgroenten, aardappelen en aardappelproducten. 

Klik hier om de uitzending op BNR nieuwsradio te beluisteren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven