BelOrta breidt het assortiment uit met Belgische meloenen

Voor het echte zomergevoel hoeft niemand de landsgrenzen meer over te steken. Ook op culinair vlak brengt BelOrta de zomer op tafel met de introductie van in België geteelde meloenen.

Eerder deze maand haalde het al de lokale media dat er tussen de vele fruitplantages in het landelijke en glooiende Hoeselt nu ook plots een veld ‘Charentais’ (meloenen) stond. Menig wandelende en fietsende passant had er de afgelopen weken al eens halt gehouden om te zien of de ogen hem niet bedrogen. En het is waar, na enkele jaren van testen op kleine schaal in proefplantages worden dit jaar voor het eerst meloenen op een groter productieniveau geteeld. Afgelopen week werden de eerste exemplaren geoogst en uitgeleverd naar de klanten.

Deze gloednieuwe lijn van meloenen van BelOrta zullen vermarkt worden onder het merk BelOmelon. Een duidelijk allusie op de Belgische origine van deze zomerse fruitsoort, die tot op heden steeds uitsluitend op grote schaal geteeld werd in meer zuidelijke oorden, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje, Italië en nog verder. "Met het oog op diversificatie voor en innovatie bij onze Belgische fruitteelt waren reeds verscheidene jaren testen aan de gang bij enkele proefcentra met rassen die geschikt waren voor de teelt in onze contreien," zegt Glenn Sebregts van BelOrta. "Heel wat onderzoek, samen met een pak stielkennis van onze fruittelers, hebben geleid tot dit resultaat, namelijk de eerste Belgische meloen van het Charentais-type. Met deze nieuwe zomertopper zetten onze telers een mooie en belangrijke stap in de richting van diversificatie van het lokaal geteelde groenten- en fruitaanbod," besluit Sebregts.

Voor meer informatie:
Glenn Sebregts
BelOrta
+32 15 565 272
glenn.sebregts@belorta.be
www.belorta.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven