Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische blauwe bessenseizoen gestart

Het blauwe bessenseizoen is van start gegaan in Egypte, en BerryWorld en Agriventure uiten hun voldoening over de kwaliteit van de oogst dit jaar. De aanplantingen van Agriventure, die exclusief samenwerkt met BerryWorld, vormen het grootste project in Egypte. Op dit moment beslaat Agriventure meer dan tachtig hectare met de Mountain Blue-variëteiten, waarvan de vroege seizoensproductie veelbelovende resultaten laat zien.

"De planten geven grote, zoete blauwe bessen met een perfecte knapperigheid. We zijn benieuwd wat het seizoen dit jaar in petto heeft, aangezien de eerste feedback van retailers positief is geweest," zei Ali Diab, CEO van Agriventure.

Het productievenster van Egypte is cruciaal voor de bredere doelen van BerryWorld om het hele jaar door premium variëteiten te leveren aan wereldwijde retailmarkten. Dit sluit aan bij de seizoenen in Zuid-Afrika en Iberië. "We voorspellen aanzienlijke commerciële volumes in 2025 en zijn verheugd dat het Egyptische productievenster ons zal helpen om het hele jaar door naadloos blauwe bessen van het ras Mountain Blue te leveren," verklaarde Adrian Olins, Divisional CEO, BerryWorld.

"We werken al 11 jaar samen met Agriventure en we zijn nog altijd onder de indruk van hun agronomische expertise. We kijken enthousiast uit naar wat de toekomst brengt, terwijl we gezamenlijk blijven bijdragen aan de groei van de blauwe bessensector."

Bron: www.berryworld.com

Publicatiedatum: