Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika verhoogt export van druiven en hardfruit

De koude en natte winter van 2023 in Zuid-Afrika creƫerde gunstige omstandigheden voor loofbomen, wat bijdroeg aan een verbeterde teelt. Het is te verwachten dat zowel het volume als de kwaliteit van de oogst zal toenemen in vergelijking met 2022/23, toen hagelschade het fruit aantastte. Ondanks de druk op de haven van Kaapstad, zullen oplossingen zoals het intensievere gebruik van de haven van Port Elizabeth helpen om de export van kwaliteitsfruit te vergroten. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft de oogstramingen voor peren en druiven voor 2023/24 verhoogd, terwijl de raming voor de appeloogst iets is verlaagd vanwege de stagnerende groei van het areaal. De oogst van peren voor 2022/23 is naar boven bijgesteld op basis van een bijgewerkte raming en bevestigde exportcijfers.

Export
De export van druiven voor 2023/24 is naar boven bijgesteld tot 340.000 ton, wat een stijging van 20% bewijst op basis van de verwachte verbetering van de teelt van exportkwaliteit. De export wordt ook ondersteund door een zwakkere wisselkoers ten opzichte van de Amerikaanse dollar en lagere vrachtkosten in vergelijking met 2022/23. Het ministerie voorspelt dat de perenexport in 2023/24 met 16% zal stijgen tot 280.000 ton dankzij een hogere oogst van exportbare producten, een zwakkere wisselkoers van de Rand en lagere vrachtkosten. Het ministerie voorspelt verder dat de invoer in 2023/24 verder zal dalen tot 30 ton op basis van een toename van de teelt voor lokale levering.

Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Bron: apps.fas.usda.gov

Publicatiedatum: