Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Hevige regen maakt export Braziliaanse druiven onhaalbaar"

Aanhoudende hevige regenval in Brazilië heeft geleid tot een ernstige vermindering van de export van druiven uit de San Francisco River Valley. Telers hebben zich in plaats daarvan moeten wenden tot de lokale markt om verliezen te voorkomen. Renato Alves, commercieel directeur van de coöperatie van druiventelers, COANA: "Het weer was een grote uitdaging. Dit jaar hebben we tot nu toe hevige regenval gehad, wat de export in dit eerste semester onhaalbaar maakte en mogelijk de oogst van het tweede semester gedeeltelijk in gevaar brengt. Het is echter te vroeg om hier uitsluitsel over te geven."

"De afgelopen drie jaar hebben we een sterke toename gezien in de vraag op onze binnenlandse markt en de Amerikaanse markt, met een stagnatie in het VK. De opening van de Franse en Spaanse markten voor Braziliaanse druiven was een positieve ontwikkeling voor ons," verklaart Matsumoto.

Coana als coöperatie heeft ongeveer 400 hectare aan druiven in productie, voornamelijk gericht op export. De telers bevinden zich in de gemeenten Petrolina (PE) en Curaçá (BA) in het noordoosten van Brazilië. Ze hebben momenteel 13 rassen aangeplant. Het is een mix van de nieuwste witte, rode en groene pitloze druiven van de meeste grote veredelaars. Ze exporteren naar meer dan 10 landen over de hele wereld.

"In 2023 teelden we 13.500 ton druiven en exporteerden we 651 containers. We zijn de op één na grootste druivenexporteur van Brazilië. We exporteren 67% van ons volume, waarvan 33% naar de binnenlandse markt gaat. Van onze export gaat 34% naar Zuid-Amerika, de VS krijgt 25%, Europa 23% en het VK 18%. Coana denkt dat er nog ruimte is voor groei, we zullen in de komende vijf jaar zowel op de binnenlandse als op de exportmarkten uitbreiden, om 20.000 ton te bereiken," legt Alves uit.

Hij zegt dat ondanks de betrouwbare exportmarkten, de lokale Braziliaanse markt enorm blijft, met een bevolking van meer dan 215 miljoen. Het zijn momenten als deze, wanneer de regen hard toeslaat, wanneer de lokale markt zijn waarde toont. "We voorzien de binnenlandse markt van 6.000 ton per jaar, verdeeld over acht staten. Het is nog steeds de grootste markt voor Coana. We investeren ook in branding, marktsegmentatie en in trade marketing," concludeert Alves.

Voor meer informatie:
Renato Alves
Coana
Tel: +55 87 99181 6467
[email protected]
www.coanabr.com.br

Publicatiedatum: