Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere prijzen Indiase granaatappelen

De export van granaatappelen neemt een hoge vlucht in India, zegt Sumit Bhujbal, Business Development Manager van de Indiase exporteur van AGF Shubham Enterprises: "Er is wereldwijd steeds meer vraag naar de beroemde Bhagwa-variƫteit van de Indiase granaatappel. De Verenigde Arabische Emiraten, Bangladesh, Nepal, Nederland en Saoedi-Arabiƫ zijn de topmarkten voor onze granaatappelen. In het fiscale jaar 2023-24 exporteerde India ongeveer 64.894 ton granaatappelen."

Hoewel het voor een ander product was, had het exportverbod op uien ook een effect op de granaatappelprijzen: "De afgelopen jaren hebben we de prijzen zien stijgen door een toename van de exportvraag. De maximumprijzen lopen op tot 200 rupee/kg, met een minimum van 80 rupee/kg op het niveau van het teeltbedrijf. Dit zijn de prijzen van Maharashtra granaatappel teeltbedrijven. Vooral dit fiscale jaar, toen het uienverbod werd ingesteld, hebben we grote prijsstijgingen gezien in andere AGF-exportproducten, wat ook een van de redenen is voor de prijsstijging van granaatappelen dit jaar."

Volgens Bhujbal springen andere staten in India bij wanneer de prijzen van granaatappelen uit Maharashtra stijgen: "Hoewel Maharashtra het hele jaar door de grootste teler is, ondersteunen andere staten zoals Rajasthan, Gujarat en Karnataka de vraag wanneer de prijzen in Maharashtra hoog zijn. Gewoonlijk is er van december tot april, wanneer granaatappelen uit Maharashtra duur zijn, vraag naar granaatappels uit andere staten."

"We exporteren nu al 15 jaar granaatappelen en we hebben koelhuizen in Mumbai, Maharashtra en Bhuj, Gujarat om de vraag en het aanbod bij te houden. Landen in het Midden-Oosten zijn onze belangrijkste exportmarkt, maar we werken ook samen met Europese en Zuidoost-Aziatische markten. Met een positie in de top 10 van exporteurs van granaatappelen qua hoeveelheid, zien we wereldwijd vruchtbare jaren voor ons weggelegd voor Indiase granaatappelen," besluit Bhujbal.

Voor meer informatie:
Sumit Bhujbal
Shubham Enterprises
Tel: +91-9821519189
[email protected]
www.shubhamenterprises.in

Publicatiedatum: