Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwaliteitscontroleur – Operator – Teler – Planner – Rijpmeester

Iets voor jou? Een nieuw vak leren. Leren hoe je fruit op kwaliteit en kleur beoordeeld en welk proces het fruit in rijpcellen moet doorlopen voor de juiste rijpheid op het goede moment. Precies zoals de klant dat wenst. Misschien ben je nu als kwaliteitscontroleur, als champignonteler als operator of in een andere rol actief.  En is déze verantwoordelijke baan jouw volgende stap. In de functie komt het aan op jouw accuratesse, controlerend- en beoordelingsvermogen. Kom maar eens kijken en kennismaken of deel uitmaken van ons team van rijpmeesters iets voor jou is. Wij zoeken jou als:


Kwaliteitscontroleur – Operator – Teler – Planner – Rijpmeester

Fruit op kwaliteit/kleur beoordelen, toedelen aan rijpcellen en veel plannen.
Regio Limburg/Brabant


De situatie:

Op ons bedrijf zijn enkele rijpmeesters/planners actief. ’s Morgens en ’s middags wordt het fruit (steekproefsgewijs) in al onze rijpcellen op kwaliteit/kleur beoordeeld. De gegevens worden digitaal in ons systeem vastgelegd en het logistieke team krijgt instructie welke pallets met fruit in welke cel moet worden geplaatst. De rijpmeesters draaien in toerbeurt de weekenddienst. Het rijpingsproces gaat op zaterdag en zondag gewoon door, dan wordt het fruit in alle cellen ook één keer per dag op kwaliteit/kleur beoordeeld. We willen ons team graag met jou erbij uitbreiden.

Als je eenmaal ingewerkt bent, dan past al het werk voor iedereen net wat gemakkelijker in een normale werkweek. Dan is het werk gedurende de vakanties van de collega’s nog wat beter te behappen. En bij toerbeurt weekenddienst draaien, is dan ook nog beter te overzien voor iedereen. Tijdens de weekenddiensten ben je op zaterdagmorgen als rijpmeester tussen de 2 tot 4 uur op locatie aan het werk. De zondag ben je tijdens ‘jouw weekenddienst’ (toerbeurt) 1 of 2 uur aan het werk, vaak voer je dan vanuit huis je controles uit. Wanneer je jouw toerbeurt weekenddienst draait, dan heb je de week erna ter compensatie een vrije dag. Zodra ons team op sterkte is, komt voor wie dat wil structureel 4 dagen per week werken (wel 40 uur) ook in zicht!


Over de functie:

Naast de tijd die je lopend, dozen met fruit opentrekkend, het fruit beoordelend in de diverse cellen bezig bent, zit je een deel van je werktijd aan je bureau. Je duikt in de gegevens op je computerscherm, controleert de informatie ten aanzien van product, klimaat, de aanwezige gassen in de rijpcellen en houdt zo het overzicht. Ook ‘het plannen’ is een belangrijk onderdeel van je functie: je beschikt over prognoses en bestellingen van klanten, je controleert de voorraden beschikbaar product en waar de verschillen (plus of min) te groot zijn, onderneem je actie.

Meer over de functie vertellen we je graag aan tafel en tijdens een rondleiding door het bedrijf heen.


Wat breng je mee:

 • Affiniteit en misschien al enige ervaring in het werken met fruit;
 • Je hebt interesse om je het mooie vak als rijpmeester eigen te maken;
 • Eenmaal ingewerkt haal je er voldoening uit om het rijpproces te volgen en onder controle te krijgen;
 • Je woont in de omgeving van Venlo of in omgeving Westland.

Naast ‘kijk op’ de kwaliteit van fruit is een bepaalde accuratesse en gevoel voor verantwoordelijkheid belangrijk om succesvol te kunnen zijn in jouw nieuwe rol als rijpmeester. Doe je jouw werk goed: dan zijn de klanten blij met al het (kostbare en heerlijke) fruit wat precies goed qua rijpheid in het winkelschap ligt. Werk je onzorgvuldig, zie je iets over het hoofd wat je met de juiste aandacht wel had geconstateerd: dan keldert de waarde van het fruit in ‘jouw cellen’. Vandaar dat alertheid, scherpte en verantwoordelijkheid nemen belangrijk benodigde eigenschappen zijn.


Het aanbod:

 • Werken in een interessante specialistische functie waarbij jouw werk de kwaliteit van ons product bepaald;
 • De mogelijkheid, de tijd en ruimte, om je een ‘nieuw vak’ eigen te maken;
  Een team fijne collega’s die hun kennis en ervaring aan je overdragen en graag de samenwerking aan gaan;
 • Een werkgever die gericht investeert in faciliteiten, training, opleiding en het team, alles toekomstgericht;
 • Een moderne prettige werkomgeving met alle actuele hulpmiddelen die je maar wenst;
 • Bruto maandsalaris: afhankelijk van kennis, ervaring en persoonlijkheid, tussen de € 3.250 tot € 4.250.


Interesse, meer weten? Neem contact op met [email protected] bel of app 06-52601456.

Voor meer informatie: https://movetocatch.nl/vacatures/kwaliteitscontroleur-operator-teler-planner-rijpmeester/

Online reageren