Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positief steenfruitseizoen in Murcia

Het steenfruitseizoen in de regio Murcia is in volle gang. "Op dit moment zijn we al over de helft van een seizoen dat op 9 april begon, die vroegste startdatum die ik ooit heb gekend", zegt Antonio Caballero, manager van Frutas Torero. "Normaal gesproken eindigen we tussen 15 en 20 juni, maar dit jaar lijkt de eerste week van juni de einddatum te zijn."

"Tot nu toe zijn de resultaten positief, zowel wat betreft de teelt als de afzet. De abrikozenoogst heeft zich hersteld ten opzichte van vorig seizoen, dat te lijden had onder regen en hagel", vertelt hij.

Volgens de teler en exporteur is het aanbod van extravroeg steenfruit tot nu toe redelijk in balans. "De afgelopen jaren zijn meerdere percelen gerooid in Murcia, vooral van vroege rassen, waardoor er nu iets minder opbrengst is. En gezien de milde temperaturen aan het begin van het seizoen is de oogst meer gespreid. We hebben gelukkig geen opbrengstpieken gekend, want de vraag was ook niet groot, omdat het weer in de bestemmingsmarkten vaak tegenviel", aldus Antonio Caballero.

De manager van dit bedrijf uit Murcia benadrukt dat er veel abrikozen van goede kwaliteit beschikbaar zijn, terwijl er vorig jaar behoorlijk wat schade werd opgemeten door de regen en hagel.

Momenteel trekt de vraag aan door de stijging van de temperaturen in een groot deel van Europa, maar ook in andere Spaanse teeltgebieden begint de oogst op gang te komen. "Vanaf dit moment zullen we ook moeten concurreren met het aanbod van andere Spaanse origines en zal er meer druk zijn op de prijzen. Dat is voor ons altijd een uitdaging, omdat onze teeltkosten hoger liggen", legt hij uit.

Frutas Torero oogst jaarlijks tussen de 6 en 7 miljoen kilo steenfruit in een seizoen dat zich concentreert in slechts twee maanden. Eind juni begint het druivenseizoen, waarvan het bedrijf uit Murcia jaarlijks tussen de 7 en 8 miljoen kilo oogst.

Voor meer informatie:
Antonio Caballero Palazón
Frutas Torero
Avenida Constitución 15
30550 Abarán (Murcia) – Spanje
Tel: +34 968 451 536
[email protected]
www.frutastorero.com
www.hortofruticolatopi.com

Publicatiedatum: