Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico Veldhoen, Staay Food Group:

"Goede volumes Spaanse nectarines, maar perziken en kersen zitten even in een dip"

Tholen - Bij Staay Food Group is het steenfruitseizoen weer opgestart. "Voorafgaand aan het seizoen waren de omstandigheden goed met voldoende kou in de winter, veel licht en vrij hoge temperaturen richting het voorjaar, een mooie rustige bloeiperiode en een goede vruchtzetting. Al met al waren alle randvoorwaarden voor goede volumes aanwezig", vertelt Nico Veldhoen. "Daarbij hebben onze telers flink geïnvesteerd in moderne en duurzame irrigatiesystemen voor de nieuwe, intensieve aanplant."


Nieuwe aanplant

Inmiddels is het seizoen van start gegaan met goede aantallen nectarines, maar met kleinere volumes perziken, pruimen en kersen. "Perziken en kersen zitten nu in een dip. Bij de kersen sluiten de latere soorten niet goed aan op de vroege soorten", constateert Matthijs Vlasblom. "Wel verwachten we de komende week direct met grote volumes paraguayo's te starten en komende week gaan ook de kersenvolumes weer toenemen. Al met al lijkt tot nu toe niets een goed zomerseizoen in de weg te staan."

Voor meer informatie:
Nico Veldhoen
Staay Food Group
+31 180 679 142
[email protected]
www.staayfoodgroup.nl