Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Peters, Gebr. Peters Fruithandel:

"Goede vooruitzichten hardfruitmarkt, maar we moeten de handel er wel in houden"

Tholen - Het Hollandse hardfruitseizoen verloopt momenteel naar tevredenheid. "Als je ziet dat er voor de Elstar-appelen prijzen tussen de 90 cent en 1,20 euro worden gemaakt en dat de goede maten Conference-peren ook voor 1 euro worden verkocht, dan mogen we zeker niet klagen. Tegelijkertijd hebben de telers deze prijzen ook hard nodig, gezien de gigantische kostenstijgingen die ze voor hun kiezen hebben gekregen", vertelt Paul Peters van Gebr. Peters Fruithandel.

"Hoe de markt zich verder ontwikkelt, blijft afwachten, maar we weten dat de voorraden in Europa voor peren niet al te hoog zijn. In deze tijd rond de beurs in Berlijn komen vaak de importperen op de markt. Ik verwacht niet dat zij hun volumes flink zullen verhogen, want zij zullen ook de prijzen erin willen houden. Bovendien weten de overzeese leveranciers hun weg naar andere markten. Een tegenvaller is dat de problemen in het Suezkanaal een belemmering vormen voor de export van de Poolse appelen naar Aziƫ."

"Maar als ik in de glazen bol kijk, zie ik het zowel voor de appelen als peren positief in. Het belangrijkste is dat we de beschikking hebben over een smaakvol product na een prima zomer. Maar we moeten wel waakzaam blijven over de kwaliteit en niet vergeten te verkopen. Een te hoge inzet wordt tenslotte altijd weer teruggefloten. Beter met berouw verkocht, dan met berouw gehouden", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul Peters
Gebr. Peters Fruithandel
Culekampseweg 2
4031 JG Ingen
Mob: 06 51 11 13 17
[email protected]