Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroege start voor Siciliaanse Victoria en Black Magic druiven

"Zaterdag 11 mei hebben we de eerste druiventros van het seizoen gesneden, meer dan tien dagen eerder dan vorig jaar. Voorlopig zijn de volumes beperkt. We laden tien pallets per dag naar bestemmingen in Italië en het buitenland. Tegen het einde van de maand zullen de hoeveelheden toenemen", zegt Pippo Caggia, directeur van het Siciliaanse bedrijf Superpippo.

"De vraag is tevredenstellend, ook door het lage aanbod van steenfruit en aardbeien. Maar eigenlijk bepaalt het weer de verkoop. Ietwat stabielere weersomstandigheden in de bestemmingsmarkten zou de afzet zeker verder stimuleren. De Brix-waarde is met 15 graden hoog dit jaar en ook de prijzen zijn iets hoger dan een jaar geleden. Het zijn drukke dagen: niet alleen de binnenlandse markt vraagt om druiven, maar ook Europese handelaren, vooral uit Oost-Europa."

Het bedrijf uit de provincie Catania heeft een areaal van 50 hectare. De vroege druiven worden tot eind juli afgezet. In augustus wordt dan begonnen met de Italia druif en pitloze rassen. De verkoop gaat door tot de kerstperiode. "De oogst is vroeg begonnen, maar de opbrengst zal lager zijn dan twee jaar geleden als gevolg van het zachte winterweer", besluit Caggia.

Voor meer informatie:
Pippo Caggia
Superpippo s.r.l.
C/da Giurfo sp. 38 III
95040 Licodia Eubea (CT) – Italië
Tel: +39 335 6294146
[email protected]

Publicatiedatum: