Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere prijzen voor aardbeien uit Huelva in laatste seizoensfase

In deze laatste fase van het aardbeienseizoen in Huelva, waar ruim 90% van de teelt in Spanje plaatsvindt, zijn de prijzen hoger dan gemiddeld. Volgens een recent rapport van het Andalusische Prijzenobservatorium is al 93% van de oorspronkelijk geraamde oogst op de markt gebracht. Momenteel ligt de telersprijs dicht bij €1,60 per kilo, tegenover €1,43 en €1,15 per kilo in voorgaande twee seizoenen.

De export naar Frankrijk is dit seizoen met 18% toegenomen, die naar Duitsland met 10%. Op dit moment worden volop frambozen en blauwe bessen geoogst in de provincie. De prijs voor die laatste is redelijk stabiel, terwijl frambozen terrein prijsgeven op dat gebied.

Het zachtfruitareaal klokt dit seizoen af op 11.243 hectare in Huelva, 4,75% minder dan vorig jaar. Het aardbeienareaal is met 3,1% afgenomen tot 6.100 hectare, dat van blauwe bessen is met 0,5% toegenomen tot 3.610 hectare en dat van frambozen is met 21% gedaald tot 1.380 hectare.

Bron: huelvainformacion.es

Publicatiedatum: