Nieuwbouw FruitMasters bereikt hoogste punt

Op vrijdag 17 november is het hoogste punt bereikt in de bouw van het nieuwe Masterplan van telerscoöperatie FruitMasters. Dit werd gevierd met het hijsen van een vlag op het hoogste punt. In korte tijd is de onderbouw van de nieuwe productiefaciliteit in Geldermalsen gerealiseerd. Nu wordt gestart aan de bovenbouw van het 23 meter hoge gebouw. Begin 2025 is de hypermoderne fabriek operationeel van waaruit elke dag duizenden appels, peren en verschillende soorten zachtfruit hun weg zullen vinden naar klanten en consumenten wereldwijd.

Gezonde Groei
FruitMasters focust zich op de gezonde groei van haar activiteiten en bouwt zo aan een toekomstbestendige organisatie. Daarmee zorgt de coöperatie voor continuïteit en verbetering van het rendement voor haar leden. “Daarnaast willen we als organisatie flexibel en snel kunnen inspelen op de specifieke eisen van onze klanten. Daarin is efficiency een voorwaarde om de kostenstijgingen in bijvoorbeeld grondstoffen en arbeid te dempen,” aldus algemeen directeur Adriaan Vis. “Schaalvergroting en het centraliseren van operationele activiteiten binnen één gesloten koudeketen staan centraal in deze grootschalige nieuwbouw op ons terrein in Geldermalsen.”

Het Masterplan
De bouw van het Masterplan is begin 2023 gestart en zal naar verwachting begin 2025 worden opgeleverd. Het hoogbouwmagazijn is het eerste in zijn soort in de Nederlandse fruitteeltsector en is voorzien van de modernste technieken. Het warehouse-managementsysteem (WMS) en hoogbouwkranen zorgen ervoor dat alle voorraadbakken met fruit volledig automatisch getransporteerd en opgeslagen worden. Verder zijn de verpakkingslijnen uitgerust met de nieuwste verpakrobots. Naast efficiënt wordt het nieuwe gebouw ook nog eens heel duurzaam en gebouwd volgens de hoogste BREAAM-duurzaamheidseisen. Vis: “Door in de hoogte te bouwen besparen we kostbare vierkante meters en doordat het hoogbouwmagazijn compact is, kunnen we een beter koelregime hanteren. Bovendien worden interne transportbewegingen gereduceerd. De zonnepanelen op het dak dragen bij aan onze ambitie om zelfvoorzienend te worden in onze energiebehoefte.” Het Masterplan wordt deels gefinancierd via Sectorale Interventie Groenten en Fruit (SIG&F).

Voor meer informatie:
FruitMasters
Deilseweg 7
4191 NX Geldermalsen
+31 (0)345 578 800
info@fruitmasters.com
www.fruitmasters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.