Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stevige concurrentie uit China op Aziatische druivenmarkt voor Egypte

Het Egyptische druivenseizoen loopt op zijn einde en het is vrij goed verlopen voor de exporteurs. Mustafa Ali, commercieel directeur van Rula Farms, onderdeel van de Wadi Group, beschrijft de situatie en gaat in op de Egyptische prestaties op de Aziatische markt.

"De meeste Egyptische pakstations hebben geen product meer. Er worden nog maar kleine hoeveelheden Crimson geëxporteerd. Het seizoen is over het algemeen goed verlopen, ondanks de grote uitdagingen. De stijgende prijzen van verpakkingsmateriaal door de wereldwijde inflatie waren een serieuze domper en sommige telers zijn zelfs overgeschakeld naar andere gewassen. We werden ook geconfronteerd met een tekort aan bepaalde rassen, vooral witte, zoals Prime en Superior. Het was voor Egyptische exporteurs moeilijk om kwaliteitspartijen van deze rassen te vinden."

Toch zijn de exporteurs erin geslaagd hun aanwezigheid op de traditionele Aziatische markt te behouden. "Verschillende Aziatische landen hebben een duidelijke voorkeur voor Egyptische druiven, zoals Maleisië en Singapore. Toch moeten Egyptische telers nog inspanningen leveren om zich aan te passen aan de behoeften van deze markten, aangezien ze geïnteresseerd zijn in nieuwe rassen zoals Sweet Globe, Cotton Candy en Autumn Crisp, die een hoge Brix-waarde hebben. Steeds meer Egyptische telers zijn daarom aan het investeren in deze nieuwe rassen, naast de traditionele rassen die in Egypte worden geteeld."

Egyptische exporteurs hebben stevige concurrentie uit China op de Aziatische markt, voegt Mustafa eraan toe. "Chinese druiven zijn goedkoper dan Egyptische en China richt zich op onze Aziatische bestemmingen. We hebben onlangs de Indiase markt verloren, die rode druiven begon te importeren uit China in plaats van Egypte."

"We gaan onze inspanningen in de Aziatische landen intensiveren", verzekert Mustafa. "We zullen daartoe aanwezig zijn op Asia Fruit Logistica, van 6 tot 8 september in Hong Kong. We zullen er zijn om onze positie in onze historische markten in Azië te versterken door te leren van onze klanten en ons aan te passen aan hun behoeften. De beurs is ook een uitstekende gelegenheid om ons voor te bereiden op het volgende seizoen en de zakelijke kansen in Azië te vergroten. We nodigen alle bedrijven uit die geïnteresseerd zijn in druiven en citrus, granaatappelen, zoete aardappelen en dadels, om onze stand 5N01 in hal 5 te bezoeken."

Voor meer informatie:
Mustafa Ali
Rula Farms / Wadi Group
Tel: +20 107350313 (Egypte)
[email protected]

Publicatiedatum: