Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verena Heuwinkel – Exportvertegenwoordiger bij Ferrier

Ferrier neemt ‘P’tits Potes' & 'Mini Butternuts’ naar Fruit Logistica

Verena Heuwinkel is met haar team bezig met de laatste voorbereidingen voor de ‘Fruit Logistica’-beurs die deze week plaatsvindt: "De voorbereidingen verlopen voorspoedig, de monsters zijn klaar voor gebruik en we nemen contact op met alle klanten en prospects om een afspraak te maken. We kunnen haast niet wachten om deze week op de beurs te staan om alle innovaties binnen de groenten- en fruitsector te ontdekken, die met onze klanten uit te wisselen, om onze producten te presenteren en om – in algemene zin – de ontwikkeling van onze markten te volgen.”

Ferrier koos ervoor om dit jaar de 'squash' te promoten met twee kleine sterren in de stand: de ‘P’tits Potes’ en de ‘Mini Butt’. “We hebben een woordspeling gemaakt met de namen van twee kleine rassen: de ‘petits potimarrons’ (rode kuri-squash) en de 'mini-butternuts', die bij klanten meestal net iets minder populair zijn dan de andere pompoenen, legt Verena uit. “Wij zijn van mening dat deze kleine pompoenen eenvoudig klaar te maken zijn, omdat ze gemakkelijk te vullen zijn en kunnen worden verwerkt in heel veel voor de consument aantrekkelijke gerechten. Bovendien passen deze pompoenen perfect binnen het consumptiepatroon van kleinere huishoudens,” legt Verena uit.

Het op waarde schatten van alle maten van een product is een grote uitdaging, vooral omdat de squash waarschijnlijk niet zomaar uit de marktkraampjes of supermarktschappen zal verdwijnen. "We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het squashseizoen langer is geworden. Eerst werd pompoen namelijk alleen in de winter gegeten, maar inmiddels wordt de groente het hele jaar door gegeten. Gelukkig hebben chef-koks meer dan genoeg fantasie en weten ze gegarandeerd onze smaakpapillen te prikkelen!," besluit Verena.


Ontmoet Ferrier op de ‘Fruit Logistica’-beurs, Hal 22 A-13.

 
Voor meer informatie:
Venera Heuwinkel
Ferrier S.A.S.
3400 chemin Donnè
13560 Senas, France
Telefoon: +33 490592103
Fax: +33 490592461

 

Publicatiedatum: