Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
10 miljoen dozen bestemd voor Europese markt

Eerste Zespri Gold kiwi's aangekomen in Zeebrugge

Tholen - De eerste boot met Zespri Gold is aangekomen in Zeebrugge. Nele Moorthamers van Zespri vertelt dat het seizoen is gestart met enkel de Gold-variƫteit. "Onze groene kiwi's komen er vanaf 17 mei aan. Dit jaar was de natuur iets later en de oogst van onze kiwi Green is ook later van start gegaan omdat we geen compromissen willen sluiten wat betreft kwaliteit. Om deze redenen starten we eerst met Sun Gold."


De boot vertrekt in Nieuw-Zeeland.

10 miljoen dozen Gold voor Europese markt
Ze geeft aan dat Zespri net als vorig seizoen een stijging ziet van de totale volumes. "Wat betreft Green blijven de aantallen vrij stabiel. De productieraming ligt op 77 miljoen dozen. Hiervan komen ongeveer 39 miljoen dozen naar Europa." Op dit moment is er 4.800 hectare van de SunGold-variƫteit aangeplant in Nieuw-Zeeland. "Van dit ras is er opnieuw een sterke stijging te zien in volumes. Wereldwijd verwachten we dit seizoen ongeveer 50 miljoen dozen te verkopen. Het Europese team zal hiervan zo'n 10 miljoen dozen voor haar rekening nemen. Dat is goed nieuws, want dit stelt ons in staat om aan de groeiende vraag van onze klanten te voldoen."

30 reeferschepen
De Atlantic Acantus is de eerste van ongeveer 30 reeferschepen die Zeebrugge of Taragonna en Vado aandoen met Nieuw Zeelandse kiwi's dit seizoen. Alle kiwi's voor Europa worden in Zeebrugge gecontroleerd en verdeeld om daarna hun weg per vrachtwagen te vervolgen naar de verschillende Europese landen.

www.zespri.eu