Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Aanbodtekort bloemkool en broccoli met Pasen

Voor bloemkool en broccoli is de situatie in de teelt en op de markt in enkele weken volledig omgeslagen in Italië. Na een periode van overaanbod en prijzen onder de teeltkosten is er nu een tekort aan product.

Filippo Billanzuoli van Bilanzuoli Agriculture

"Het tekort zal de komende dagen nog verergeren", zegt Filippo Bilanzuoli van Bilanzuoli Agriculture, een teeltbedrijf in de Zuid-Italiaanse regio Apulië. "De voorraad in de cellen is op. Zodra de Romanesco's, bloemkolen of broccoli's van het veld komen, worden ze verwerkt en naar de klanten verzonden. Maar de klanten met wie we een leveringsplanning hebben opgesteld, zullen niets tekort komen."

De vraag is momenteel hoog. "Er is een prijsstijging van 30%, namelijk van € 0,60 per stuk naar € 0,78-0,80 per stuk voor de in folie verpakte bloemkool. De naschokken zijn nog steeds voelbaar, maar we naderen nu toch de gemiddelde seizoensprijzen. De consumptie moet echter de komende weken in de gaten worden gehouden. In het buitenland lijkt de vraag levendiger dan in Italië, vooral in Duitsland en Oostenrijk, met name naar broccoli, vanwege het tekort aan Spaans product. Ons seizoen eindigt half juni."

Voor meer informatie:
Bilanzuoli Agriculture
Via Vecchia Barletta, 198
76123 Andria (BAT) – Italië
Tel: +39 348 094 1485
info@bilanzuoliagriculture.it

Publicatiedatum: