Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lichte omzetgroei Franse Torinotomaat in Duitsland

Vanwege het ongunstige weer met weinig zon en koele temperaturen, kon het seizoen van Savéol weliswaar begin maart starten zoals in de voorgaande jaren, maar met aanzienlijk kleinere oogstvolumes dan in vorige jaren. De fruitimporteur Simon Ackermann uit Koblenz is een van de weinige handelspartners van de Franse tomatenspecialist Savéol in Duitsland en levert voornamelijk aan bedrijven in de Duitse retail. "Vanwege de kleinere oogstvolumes aan het begin van het seizoen konden we pas begin april met goede hoeveelheden het seizoen starten, dus ongeveer een maand later dan in voorgaande jaren", aldus Dario Plesa, inkoper en verkoper bij Ackermann.

Sinds nu 30 jaar werken Ackermann en Savéol hand in hand. In de afgelopen decennia is het assortiment tomaten van de teler gestaag uitgebreid. "Tegenwoordig betrekken we ongeveer 20 verschillende soorten van Savéol. De focus ligt hierbij op de originele, smaakvolle rassen. De tomaten van Franse origine worden doorgaans aangeboden tot in oktober", voegt Plesa toe.

Het gehele tomatenportfolio van Savéol wordt uitsluitend verpakt in kartonnen schalen met cellulose-sluiting.

Hoewel de Savéol-tomaten onderhevig zijn aan sterke schommelingen in de vraag, ziet het team van Simon Ackermann nog steeds een stijgende trend. Plesa legt uit: "Ondanks de inflatie merken we dat het kwaliteitsbewustzijn van de consument blijft toenemen. Men stelt zich steeds vaker de vraag: 'Waarom zou ik een goedkope tomaat kopen die me helemaal niet smaakt, in plaats van iets meer uit te geven en gegarandeerd een smakelijke tomaat op mijn bord te hebben?' Bij een bijzonder ras zoals de ovale tomaat Torino hebben we de afgelopen jaren goede groei gezien, terwijl de standaardtomaten al jaren een dalende lijn vertonen". Dit is volgens Plesa ook te wijten aan het stijgende aanbod van tomaten, niet alleen uit Nederland en België, maar ook uit Duitse teelt.

In de loop der jaren heeft Ackermann zich ontwikkeld tot een gespecialiseerde importeur van Franse producten. Meer dan 90% van de geïmporteerde AGF komt uit Frankrijk. Zo biedt Ackermann het complete assortiment van Franse producten.Moeilijk bloemkoolseizoen, vroege bloei steenfruit
"Het bloemkoolseizoen loopt ondertussen langzaam ten einde. Vanwege het zeer ongunstige weer waren de oogstvolumes aanzienlijk onder het gemiddelde van de afgelopen jaren. Hetzelfde geldt voor Spanje en Italië, wat overeenkomstig heeft geleid tot verhoogde druk op de markten", concludeert Plesa.

Rechts: Afdeling inkomende goederen van het Koblenzer bedrijf Simon Ackermann

De handel in steenfruit uit Zuid-Frankrijk is een andere kerncompetentie van Ackermann. Net als in vele andere fruitteeltregio's heeft de milde winter ook in Zuid-Frankrijk geleid tot een vroege bloei van het steenfruit. "Het seizoen begint normaal gesproken midden/eind juni met de eerste abrikozen, later gevolgd door perziken en nectarines. Hoewel Frankrijk iets duurder is dan Spanje en Italië, heeft het land in de loop der decennia een goede reputatie opgebouwd in nectarines en perziken met wit vruchtvlees."

Voor meer informatie:
Dario Plesa
Simon Ackermann GmbH
Wallersheimer Weg 29
56070 Koblenz, Duitsland
Tel: +49 (0) 261 982 58 30
[email protected]
www.ackermann-fruchtimport.de

Publicatiedatum: