Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pop Vriend Seeds bevestigt resistentie tegen Pe. 20 voor groot deel van haar spinazieassortiment

Op maandag 13 mei 2024 heeft de International Working Group voor spinazie (IWGP) een nieuwe fysio van de valse meeldauwziekteverwekker (Peronospora effusa) op spinazie benoemd: Pe.20. In 2023 zijn veel valse meeldauw isolaten met hetzelfde nieuwe virulentiepatroon gerapporteerd uit Europa en de VS, wat voor de IWGP aanleiding was om fysio Pe. 20 te benoemen. Zaadveredelingsbedrijf Pop Vriend Seeds bevestigt dat veel van de rassen uit het commerciële programma resistent zijn tegen Pe. 20. Dat betekent dat de gewaskwaliteit onverminderd goed blijft.


Mark Charlesworth, Product Manager Spinazie bij Pop Vriend Seeds.

"Spinazieveredeling wordt gedreven door ziekteresistentie, dus je moet dynamisch zijn. Onze sterke focus op spinazie stelt ons in staat om supersnel te schakelen. We zijn voortdurend bezig met het monitoren en ontwikkelen van nieuwe resistenties voor onze rassen. Op die manier kunnen we onze klanten rassen aanbieden die de maximale resistentie hebben die vandaag de dag in de markt beschikbaar is", aldus Mark Charlesworth, Product Manager Spinazie bij Pop Vriend Seeds.

Spinach 365
Naast het veredelen van rassen met maximale ziekteresistentie, heeft Pop Vriend Seeds ook een sterke focus op het hebben van de beste fenotypes. Dit heeft geleid tot een op maat gemaakt spinazieprogramma: Spinach 365. Samen met hun klanten duiken de specialisten van Pop Vriend Seeds in de lokale uitdagingen van de spinazieteelt en ontwikkelen ze een spinazieprogramma op maat. Dit programma bestaat uit een serie rassen die uniform dikke, vorkgrote, donkergroene bladeren produceren met een lange houdbaarheid en een goede crunch.


Johan Rijk, veredelaar van spinazie bij Pop Vriend Seeds

"Jaren geleden zagen we al in dat er steeds meer vraag zou komen vanuit consumenten naar uniforme spinazie van hoge kwaliteit, het hele jaar door", zegt Johan Rijk, veredelaar van spinazie bij Pop Vriend Seeds. "Het zette ons ertoe aan om onze Spinach 365 oplossing te ontwikkelen, die we voor het eerst lanceerden in de Verenigde Staten en sindsdien ook implementeerden in Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Ons Spinach 365 programma dekt alle teeltperioden, waardoor alle partners in de groentewaardeketen verzekerd zijn van een stabiele aanvoer. Onze spinazierassen presteren extreem goed qua fenotypes, waardoor ze ook zeer efficiënt te verwerken en te verpakken zijn."

Voor meer informatie:
René van Meijel
Pop Vriend Seeds
[email protected]
www.popvriendseeds.com

Publicatiedatum: