Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Het belooft een mooi Pools koolseizoen te worden"

In Polen is witte kool een van de eerste groenten die in het voorjaar in het seizoen komen. "De teelt voor kool is vrij goed geweest, dankzij het positieve effect van het weer", zegt Kornelia Lewikowska, inkoopmanager voor de Poolse groente-exporteur Green Best: "De groeiperiode voor witte kool in Polen is dit seizoen eigenlijk vrij goed verlopen. We waren blij met de vrij zware regenval tijdens de winter, waardoor we geen droogte hebben ervaren in de voorjaarsperiode."

Niet alleen de winter had de juiste weersomstandigheden, volgens Lewikowska zette deze trend zich voort in het voorjaar. En omdat het weer positief is geweest, heeft dit geleid tot een goede teelt van de kool in Polen. "Als we kijken naar de teelt van witte kool dit jaar, zullen de volumes vrij hoog zijn. Het weer is goed geweest, waardoor het groeiseizoen sneller is verlopen. De belangrijkste uitdagingen zijn, zoals altijd aan het begin van het seizoen, om de prijs van de kool in evenwicht te houden. Op die manier zijn de telers tevreden, maar zijn we ook nog steeds concurrerend op de markt."

"Voor de Poolse binnenlandse markt neemt de vraag naar kool momenteel toe. We zien dat grote retailketens in Polen grote hoeveelheden van de kool kopen. Langzaamaan beginnen andere landen geïnteresseerd te raken in Poolse gewassen in het algemeen, wat een positieve ontwikkeling is. De nieuwe oogst witte kool is een van de eerste verse groenten die beschikbaar is zodra het lente wordt, dus er is veel vraag naar. En zoals elk jaar hoop ik dat we na de verkoop van onze witte kool een soepele overgang hebben naar het nieuwe bloemkoolseizoen," besluit Lewikowska.

Voor meer informatie:
Kornelia Lewikowska
Groen Best
Tel.: +48 737 60 28 48
[email protected]
www.greenbest.pl

Publicatiedatum: