Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
G's Fresh

"We kunnen champignons telen met alternatieven, maar dan zou de opbrengst met 50% dalen"

In het Verenigd Koninkrijk worden nog steeds veel champignons verkocht. Tijdens de piek van Covid, toen mensen veel thuis kookten, was de verkoop extreem hoog. Maar hoewel de verkoop nu iets is afgenomen, groeit de interesse in champignons nog steeds, met een stijging van 3%.

"De verkoop van vleesvervangers heeft wat vertraging opgelopen, maar er is nog steeds groei te zien," zegt James Meers, commercieel directeur bij G's Fresh. "Mensen blijven vlees uit hun dieet schrappen en vervangen het door champignons," voegt hij eraan toe. "Hoewel de groei van 3% in deze categorie iets afgenomen is - mogelijk doordat mensen weer naar kantoor gaan en minder zelf koken - erkennen ze nog steeds de gezondheidsvoordelen van champignons. Ze voegen ze nu vaker toe aan gerechten dan voorheen. Dat is een positieve ontwikkeling."

Verbod van de National Trust op champignons
De National Trust heeft onlangs champignons van hun menu's verwijderd vanwege de milieu-impact van het veen dat wordt gebruikt voor champignonteelt. Hoewel James begrijpt waarom ze dit doen, zegt hij dat er momenteel nog geen praktische alternatieven beschikbaar zijn voor champignontelers.

"Als sector hebben we uitgebreid onderzoek gedaan, maar het blijft een enorme uitdaging voor champignontelers. Veen is cruciaal voor de champignonteelt, maar momenteel zijn we nog zo'n 3-4 jaar verwijderd van een haalbaar alternatief. Hoewel we champignons kunnen telen met alternatieve materialen, zou de opbrengst met maar liefst 50% dalen. Het vervangen van veen is onvermijdelijk, maar we moeten realistisch zijn. Binnen enkele jaren kunnen we misschien een vervanger vinden, maar dit zou wel gepaard gaan met hogere kosten. De vervanging moet geleidelijk en georganiseerd gebeuren, waarbij de hele sector wereldwijd betrokken is."

Flow wrap verpakkingen
In 2021 spraken we met James over wat hij beschouwde als 'de grootste innovatie in het verpakken van champignons in 50 jaar'. Voorheen werden champignons altijd verkocht in blauwe bakjes met huishoudfolie eroverheen, wat niet alleen de houdbaarheid beïnvloedde, maar ook leidde tot onhandige situaties waarbij consumenten thuiskwamen en de helft van de champignons onderin hun boodschappentas vonden! G's Fresh introduceerde een flow wrap-verpakking die de champignons veilig in de verpakking hield en hen ook liet 'ademen'.

"Deze flow wrap-verpakkingen liggen nu in de schappen van elke retailer in het VK, ze zorgen voor een betere presentatie in de winkel en voldoen aan alle eisen. Het is een enorm positief product zonder compromissen en opent het gesprek over 'hoe nu verder?

Voor meer informatie:
James Meers
G's Vers
Tel: +44 7584 516511
[email protected]
www.gs-fresh.com

Publicatiedatum: