Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Kruijer, Tuindersbelang:

"Koolvoorraad slinkt nu hard"

Tholen - De afzet van zowel witte als rode kool kent momenteel een stijgende lijn. "Wij mogen niet mopperen. De koolprijzen lopen op en de tonnages nemen toe, dus wat wil je nog meer", zegt Richard Kruijer van Tuindersbelang uit Warmenhuizen dat centraal de verkoop organiseert voor zo'n zestig kooltelers.


"De klanten uit West- en Zuid-Europa blijven kool afnemen en daar komt nu ook steeds meer vraag vanuit Oost-Europa bij. Daar was iets meer vroege kool geplant, maar inmiddels raken ze uit hun eigen product en valt er een gaatje. De koolvoorraden slinken inmiddels hard", vervolgt Richard. Opraken doet de kool volgens de verkoper eigenlijk nooit. "Dan gaat de prijs wel omhoog, maar het aanbod ruimt momenteel wel vlot op."

Hoe de afzet zich verder zal ontwikkelen, hangt volgens hem in grote mate van het weer af. "Door de nattigheid lopen we achter met planten. Kwalitatief is de kool redelijk, maar wel iets minder dan andere jaren vanwege het natte weer. Maar de mindere partijen zijn inmiddels aardig van de markt."

Voor meer informatie:
Richard Kruijer
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
Tel.: +31 (0)226 391 000
[email protected]
www.tuindersbelang.nl