Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw courgetteseizoen afgetrapt met eerste verkoop

De aftrap voor het courgetteseizoen 2024 werd gisteren gegeven bij BelOrta, waar de eerste kistjes courgettes werden verkocht. Deze primeur werd aangevoerd door teler Jos Jochems uit Hoogstraten en aangekocht door koper De Vos Carine uit Moerbeke-Waas.

"In 2023 leverden BelOrta-producenten meer dan 9,5 miljoen groene courgettes. Als je het totale assortiment courgettes neemt, komen ze op meer dan 11,5 miljoen courgettes. Dat is dan inclusief geel, wit en andere specialiteiten", zo meldt de coöperatie.

Recente gegevens van GFK tonen aan dat courgettes voornamelijk populair zijn bij jonge singles (<40 jaar) en in de regio's Wallonië en Brussel. "We merken uit deze cijfers dat er in Vlaanderen nog voldoende marge is om te groeien en de courgette te omarmen. Bovendien blijkt uit deze gegevens dat courgettes voornamelijk thuis worden geconsumeerd en minder vaak in restaurants of bij vrienden. Daaropvolgend kochten meer dan 60% van de gezinnen in België courgettes in 2023."

Ontdek onze veelzijdige selectie courgettes
Bij BelOrta vindt men ook dit jaar weer een divers assortiment aan lokaal geteelde courgettes. Naast de groene courgettes, zijn er ook gele en witte varianten verkrijgbaar. "Een speciale variant is de smaakvolle 'courgette de Nice', die bekend staat om zijn ronde vorm en mooie groene kleur. Deze variant is uitstekend voor gebruik in ovenschotels of om op te vullen."

Verder biedt BelOrta ook biologische courgettes en ;fleur de courgette' aan." Deze kleine vruchten, waarvan de naam is afgeleid van het feit dat de bloem er nog aan zit, worden beschouwd als een ware delicatesse in culinaire kringen. Vanwege hun exclusieve karakter wordt de fleur de courgette alleen op aanvraag geleverd. Binnenkort komt er nog een courgette-specialiteit aan, waarover later meer."

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver, België
Tel.: +32 155 655 291
info@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: