Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Israël en Spanje op de markt

Hoge prijzen importpaprika's VS

De aanvoer van geïmporteerde paprika's blijft krap. "We zitten midden in een gat door een verandering van teeltgebieden en productievertragingen die eerder dit jaar door een orkaan zijn veroorzaakt", zegt Jose Luis Obregon van IPR Fresh, dat dit jaar zijn 20-jarig jubileum viert.

De situatie voor paprika's is anders dan rond deze tijd vorig jaar, toen er volop aanbod was dankzij een kortere pauze tussen de teeltregio's. Op dit moment komt de aanvoer uit Sinaloa, Mexico, dat in oktober werd getroffen door orkaan Norma. Hoewel de regio later dan voorgaande jaren met zijn productie begint, zal het seizoen tot juni duren.

Andere teeltgebieden
Naast de paprikateelt aan de westkust van Mexico, komt er ook een kleine hoeveelheid uit Israël en Spanje. Wat betreft de vraag, die is erg goed. "Dat zou moeten stabiliseren zodra de pijplijn is gevuld en het volume begint te komen", zegt Obregon. Wat de consumptie van paprika's betreft, gelooft hij dat er meer gedaan kan worden. "De beste manier om het verbruik te verhogen, is het ontwikkelen van een sectorbrede promotiecampagne die de voordelen en het gebruik van paprika's promoot."

Ondertussen is de prijs op dit moment erg hoog in vergelijking met deze tijd vorig jaar en dat wordt grotendeels toegeschreven aan het gebrek aan aanbod. Dat aanbod zou in de komende weken moeten beginnen te stabiliseren als de nieuwe teeltgebieden beginnen met volume.

Voor meer informatie:
Jose Luis Obregon
IPR Fresh
Tel: +1 (520) 377-5710
jobregon@iprfresh.com
www.iprfresh.com

Publicatiedatum: