Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocado-afval omzetten in olie

Procesavo, dat afgekeurde en onverkochte avocado's opkoopt om er olie van te maken, heeft sinds de oprichting van het bedrijf een snelle internationale expansie gekend. "In twee jaar tijd hebben we ons gevestigd in vijf landen: Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Dominicaanse Republiek en Mexico. Een van onze belangrijkste doelstellingen is het vinden van zakenpartners in meer landen om onze expansie over de hele wereld voort te zetten", zegt Sergio Pérez-Borbujo, een van de oprichters van Procesavo.

De managers van Procesavo kunnen een goede staat van dienst voorleggen in het adviseren van tuinbouwbedrijven, het maken van plannen op maat en het helpen bij de ontwikkeling in andere landen, waardoor ze voldoende ervaring hebben opgedaan om hun project verder uit te breiden.

Tegenwoordig houdt Procesavo zich niet alleen bezig met het verzamelen van avocado's in slechte staat en het verwerken ervan tot ruwe olie, het bedrijf gaat nog verder. "We hebben ook onze eigen en exclusieve avocado-olieraffinaderijen in Latijns-Amerika, waar we ruwe olie kunnen raffineren, bottelen en afzetkanalen zoals gespecialiseerde winkels of supermarkten bereiken, zowel met een eigen als met een private label. Door een raffinaderij te hebben die uitsluitend avocado-olie gebruikt, vermijden we kruisbesmetting met andere oliën, aangezien er meestal residuen achterblijven tijdens het proces. We garanderen de hoogste kwaliteit en een 100% pure avocado-olie. We verzamelen de avocado's die telers, importeurs en retailers niet als vers fruit konden verkopen en 30 dagen later retourneren we het product in de vorm van duurzaam geraffineerde olie", legt Pérez-Borbujo uit.

Dankzij de diversiteit aan bedrijven binnen de groep kan nu ruwe, in bulk of in flessen geraffineerde avocado-olie worden aangeboden. "Maar we ontwikkelen ook op vraag van de markt 'blends' van avocado met andere oliën. In landen die gewend zijn aan olijfolie vragen ze bijvoorbeeld dat er een hoger percentage olijven aan de blend wordt toegevoegd. En om te frituren wordt de avocado-olie gecombineerd met zonnebloemolie en andere oliën om het rookpunt te verbeteren. Het heeft ook het voordeel van een grotere duurzaamheid. Avocado-olie heeft grote voordelen ten opzichte van andere oliën: een hoog gehalte aan oliezuur (55-75%) en een hoog rookpunt (271°C). Daardoor is het een uitstekende keuze om te frituren zonder z’n smaakeigenschappen te verliezen. Het is ook rijk aan omega 6- en omega 9-vetzuren", zegt Pérez-Borbujo.



"In het huidige seizoen is avocado-olie een uitstekend gezond alternatief, vanwege de hoge prijzen waartegen olijfolie op de markt wordt gebracht. Dat komt door de lage olijfopbrengst in Spanje. Maar het is nog niet echt bekend bij een groot deel van de Europese consumenten. Wie geïnteresseerd is in het ontwikkelen van een private label, kan contact met ons opnemen", besluit Pérez-Borbujo.

Voor meer informatie:
Sergio Pérez-Borbujo
Procesavo
Tel: +34 6629 25500 (Spanje)
sergio.perez@procesavo.com
www.procesavo.com

Publicatiedatum: