Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noord-Amerikaanse diepgevroren fritesmarkt opmerkelijk veerkrachtig

Tijdens een presentatie op de 2023 Potato Business Summit eerder dit jaar, sprak Bret Nedrow, Director of Global Raw Procurement voor J.R. Simplot Company, over de dynamiek van de Noord-Amerikaanse markt voor diepgevroren aardappelproducten. Hij beweerde dat, ondanks de wereldwijde uitdagingen als gevolg van de pandemie, deze markt een indrukwekkende veerkracht heeft getoond. Vooral de Verenigde Staten zijn een drijvende factor geweest, die een aanzienlijk deel van het totale marktvolume voor hun rekening namen. Deze veerkracht wordt verder onderstreept door het feit dat de vraag naar diepgevroren aardappelproducten, met name friet, sterk is gebleven, zelfs ondanks wereldwijde verstoringen.

Nedrow's presentatie belichtte de geografische spreiding van de aardappelverwerking in Noord-Amerika. Belangrijke regio's, waaronder de Pacific Northwest, Midwest en Oostkust, hebben zich ontpopt als de primaire verwerkingscentra. Industriereuzen als Lamb Weston, J.R. Simplot, McCain en Cavendish hebben hun fabrieken strategisch in deze regio's gepositioneerd, waardoor een stabiele aanvoerketen en efficiƫnte distributie gewaarborgd zijn.

In de retail is chips uitgegroeid tot het best verkopende aardappelproduct, op de voet gevolgd door verse aardappelen en diepgevroren friet. Er is een interessante verschuiving waargenomen in het consumentengedrag, met een groeiende voorkeur voor kleinere verpakkingen van consumptieaardappelen, vooral die van minder dan een kilo.

Bron: potatonewstoday.com

Publicatiedatum: