Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Borja Herrera, Difrusol

Praktisch geen Galia of Cantaloupe meloenen uit Murcia beschikbaar

"We hadden hoge verwachtingen, want het leek erop dat we na een moeilijk jaar weer een normaal seizoen zouden hebben. We hoopten dus op een goede hoeveelheid fruit en goede prijzen. Maar toen het Almería seizoen afliep, zien we niets anders dan tekorten in Murcia als gevolg van de weersomstandigheden die de oogst in de maand juni hebben beïnvloed", vertelt Borja Herrera van Difrusol.

"In feite hebben we praktisch geen toegang tot Galia of Cantaloupe meloenen en er zijn zeer weinig volumes gele en Piel de Sapo meloenen beschikbaar. En als het ons lukt wat hoeveelheden op te kopen, krijgen we vooral zeer kleine maten. Bij Difrusol zijn we gespecialiseerd in product van Spaanse teelt, we importeren geen watermeloen of meloen, maar het lijkt erop dat er op dit moment ook niet veel volumes van andere herkomsten zijn."

"Hoewel we minder kilo's uit Almería op de markt hebben kunnen brengen, waren we erg blij met de kwaliteit en de prijzen."

"Ook voor watermeloen begon het seizoen met zeer hoge verwachtingen. De prijzen waren aanvankelijk hoog, het fruit werd goed ontvangen op de markt en er was veel vraag, maar de overgang van Almería naar andere teeltgebieden zoals Murcia of Sevilla werd vervolgens sterk beïnvloed door de weersomstandigheden."

"Bij watermeloen worden kleine maten beter geaccepteerd dan bij meloen, maar niet in alle bestemmingsmarkten", vertelt Borja. "Bovendien zijn de prijzen zeer hoog voor wat nu op de markt verschijnt en klanten zijn niet meteen happig om al dat geld neer te leggen."

"Wij verkopen watermeloenen van maat 5 tot 7 tegen een prijs van
€ 1,10 tot 1,30 per kilo. Dergelijke prijzen maken de afzet er niet gemakkelijker op, want vervolgens moeten nog de kosten van vervoer, opslag en verpakking gerekend worden. Bij meloen gaat het zelfs niet eens om de prijs. Daar is het erger, want we verkopen al ongeveer twee weken nauwelijks meloenen, gewoon omdat er geen product is."

"We kunnen alleen maar hopen dat Murcia de komende dagen wat aantrekt, maar eigenlijk is al onze hoop nu gevestigd op het Castilla-La Mancha seizoen. Het is nog vroeg om de situatie daar te beoordelen, maar gezien de latere aanvang van het seizoen lijkt de regen daar weinig problemen te hebben veroorzaakt bij de vruchtzetting of op fytosanitair gebied."

De oogst in La Mancha zal in de laatste weken van juli beginnen. "Maar tot die tijd zal het deze maand dus erg moeilijk worden wat betreft de aanvoer van watermeloen en meloen. We zijn ons ervan bewust dat de situatie allesbehalve rooskleurig is, maar het is belangrijk om dit plichtsgetrouw te melden en uit te leggen aan de klanten, met wie we voortdurend in contact staan, zodat ze de situatie kunnen begrijpen."

Voor meer informatie:
Difrusol
Avda De España n.º 4. Planta 1-7
30562 Ceutí (Murcia) - Spanje
Tel: +34 968 694 250
info@difrusol.com
www.difrusol.com

Publicatiedatum: