Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

10.000 ton Dolce Passione watermeloenen dit seizoen

Bijna 9.000 ton product voor 200 hectare teelt: dat zijn de cijfers die het Dolce Passione Consortium op 13 juli 2023 presenteerde tijdens een bijeenkomst met de pers in Sermide, een dorp in de Italiaanse provincie Mantua.

Klik hier voor de fotoreportage.

Een moment tijdens het veldbezoek.

"Dolce Passione is de vrucht van een samenwerking tussen veredelaar Lamboseeds (Sant'Agata Bolognese) en Alma Seges (Eboli, Salerno), Ortofrutta Castello (Stanghella, Padua) en Lorenzini Naturamica (Sermide, Mantua) uit de teelt- en handelssector", zei voorzitter Roberto Castello.

"Giotto, de naam van het ras, hebben we gekozen omdat hij uiting geeft aan de belangrijkste kenmerken van het product: het is de enige volledig in Italië gemaakte watermeloen die vernieuwing biedt aan een rassenpanorama dat al 30 jaar ter plaatse bleef trappelen", zei Sandro Colombi van Lamboseeds.

Directeur Luciano Trentini gaf enkele cijfers mee: "In 2023 zal op ongeveer 200 hectare 9.000 à 10.000 ton geoogst worden. De teelt vindt plaats in verschillende delen van Italië om de afzetkalender zo breed mogelijk te houden."

Verwerking in het pakstation van Lorenzini Naturamica

Cristiano Lorenzini en Stefano Rossi, respectievelijk mede-eigenaar en directeur van Lorenzini Naturamica, namen de honneurs waar voor een twintigtal journalisten uit de sector en daarbuiten: "We richten ons op het premiumsegment. Onze watermeloenen of meloenen mogen enkel het merk dragen als ze een bovengemiddelde kwaliteit halen. Op de schil van elke vrucht wordt het merk en een traceerbaarheids-code met laser ingekerfd."

Carmine Alfano, commercieel directeur van Alma Seges, benadrukte dat ze onmiddellijk gefascineerd waren door dit project en dat ze de ideale partners zijn voor de vroegrijpe teelt in Zuid-Italië.

De Dolce Passione watermeloenen zijn ontwikkeld met geavanceerde veredelingstechnieken. Het Giotto ras is een van de belangrijkste innovaties van de laatste jaren op dat gebied. De watermeloen heeft een zeer fijne, zwarte, glanzende en uniforme schil. Het vruchtvlees is helderrood en knapperig, de smaak is zoet met een Brix-waarde hoger dan 12-13 en het pitloze fruit is rijk aan vezels.

Klik hier voor de fotoreportage.

Van links naar rechts: Sandro Colombi, Luciano Trentini, Roberto Castello, Carmine Alfano en Cristiano Lorenzini

Door de hoge temperaturen van deze periode krijgt de watermeloen een nog zoetere smaak. Met een gewicht van 4 tot 6 kilogram wordt hij in het segment van de middelgrote watermeloenen geplaatst. Hij is dus zeer gemakkelijk hanteerbaar door de consument.

Bij het debuut in het schap in 2022 werd 3.200 ton op de markt gebracht, geteeld op een areaal van 60 hectare.

Voorzitter Roberto Castello

De teeltbedrijven die deel uitmaken van het consortium leveren het grootste deel van de oogst aan de retail. Maar aangezien de online verkoop sinds de coronapandemie in de lift zit, wordt voor de afzet ook naar dit verkoopkanaal gekeken.

Voor meer informatie:
Consorzio Dolce Passione
Tel: +39 (0)425 958750
info@consorziodolcepassione.com

Publicatiedatum: