Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Azienda Domenico Laghi (Italië)

Oplopende vraag naar platte perziken

Een stabiele markt met bevredigende prijzen en elk jaar meer vraag zonder grote prijsschommelingen, zo schetst het bedrijf Domenico Laghi uit het Italiaanse Forlì de handel in platte perziken. "Vergeleken met 2022 gaan we dit jaar 50% meer product op de markt brengen. Dit komt omdat de vraag toeneemt", zegt commercieel medewerker Mirco Zoffoli.

Mirco Zoffoli

De platte perziken komen vooral uit Zuid-Italië, maar er zijn ook enkele telers in Romagna. "Wij verwerken de perziken volledig met de hand, want dat staat garant voor kwaliteit. De prijzen voor maat A liggen rond de € 1,60 per kilo en nog iets hoger voor AA. Over het algemeen is het een artikel waarvan de prijs constant blijft en dat een goede verkoop garandeert. De consumptie van platte perziken neemt toe dankzij het gebruiksgemak voor de consument."

Met betrekking tot de steenfruitmarkt in het algemeen stelt Zoffoli dat nectarines het goed doen in de Italiaanse retail, maar alleen de maten groter dan A. "De prijzen voor AA en AAA zijn meer dan bevredigend. Er moet echter rekening worden gehouden met het feit dat in gebieden zoals Romagna de opbrengst bijna gehalveerd is als gevolg van vorst, hagelbuien en overstromingen."

In het buitenland wordt de markt gedomineerd door Spanje. De kleine kalibers voor de punnets komen vooral uit Spanje, terwijl het Italiaanse product het volgens Zoffoli moeilijk heeft om zich door te zetten.

Jenny Ghiddi, eigenaar van het bedrijf Domenico Laghi

"De beschikbaarheid van abrikozen is lager dan normaal en de prijzen stijgen. Ik denk dat er de komende weken nog leuke verrassingen komen."

Pruimen daarentegen gaan door een weinig enthousiaste fase: alleen de grote maten en het fruit van uitstekende kwaliteit doen het goed.

Voor meer informatie:
Domenico Laghi Sas
Jenny Ghiddi
Via Cà Mattioli, 2
47122 Forlì FC (Italië)
Tel: +39 (0)543 722349
info@domenicolaghi.it

Publicatiedatum: