Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica's optimale klimaat garandeert stabiele aanvoer ananas en bananen

Costa Rica bevindt zich op de ideale locatie in Midden-Amerika voor de teelt van verse producten. "Wij zitten zo dicht bij de evenaar dat het Coriolis-effect geen invloed heeft op het weer. In wezen komen orkanen en extreme weersomstandigheden niet voor tussen 10 graden zuiderbreedte en 10 graden noorderbreedte," aldus Sofia Acón van Kapi Kapi Growers. Als gevolg daarvan biedt Costa Rica het optimale klimaat voor een stabiele kwaliteit en aanvoer, het hele jaar door. "Naast het klimaat heeft ons streven naar innovatieve teelt ons geholpen om een uiterst stabiel volume op aanvraag te leveren." Kapi Kapi teelt en verscheept bananen en ananassen naar de VS, het VK, België, Spanje, Italië, Finland en Frankrijk. Het hoofdkantoor in de VS is gevestigd in Miami, Florida.


Genoeg capaciteit om Noord-Amerika te bevoorraden
Meer recentelijk heeft het bedrijf vooruitgang geboekt op de Noord-Amerikaanse markt. Door de toevoeging van nieuw areaal en verbeterde teeltmethoden die de opbrengst hebben verbeterd, heeft het bedrijf nu meer dan genoeg capaciteit om Noord-Amerika op een veel grotere schaal continu van goederen te voorzien. "Naast een stabiele aanvoer hebben we ook langdurige relaties met meerdere maritieme transportbedrijven die onze bananen en ananassen op betrouwbare wijze leveren aan tal van Amerikaanse havens. Onze aangepaste vrachtoplossingen bieden klanten de flexibiliteit om hun bestemmingen aan te passen op basis van de laagste netto kosten."

Hoe onderscheidt Kapi Kapi zich naast aangepaste vrachtoplossingen nog meer van andere telers in de sector?

"Ten eerste zijn we een volledig geïntegreerd bedrijf met totale controle van productie tot logistiek. Wij zorgen voor de beste arbeidsomstandigheden in de sector, inclusief de naleving van gezondheids- en veiligheidsnormen", zegt Acón. Voor de inzet voor handhaving van de hulpbronnen en de lokale gemeenschappen heeft Kapi Kapi verschillende wereldwijde certificeringen en nationale onderscheidingen ontvangen. "Wij zijn het grootste CO2-neutraal gecertificeerde bedrijf voor bananen in Costa Rica."

Kapi Kapi hoeft geen onderaannemers in te schakelen om aan de behoeften van klanten te voldoen. Ook is er voor de klant volledige producttraceerbaarheid op elke karton ananas en bananen die wordt verkocht. Het is informatie over de teler, de verpakkingsinstallatie en de temperatuur, van het veld tot de levering. Klanten kunnen ook rechtstreeks informatie ontvangen over de teeltgebieden, de status van de oogst, de logistiek en de hoeveelheden.

Ondanks de aanzienlijke omvang van de teeltactiviteiten van Kapi Kapi is het bedrijf trots dat het de klant flexibele programma's kan aanbieden. "Of het nu gaat om aangepaste verpakkingsformaten of private labels, we zijn bereid te bieden wat onze klanten nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien."


Voor meer informatie: 
Sofia Acón
Kapi Kapi Growers
[email protected]
www.kapigrowers.com 

Publicatiedatum: