Bangladesh zet in op teelt van exotisch fruit

De afgelopen jaren is de teelt van verschillende hoogwaardige exotische fruitsoorten in Bangladesh toegenomen. Dankzij de uitbreiding hiervan kan het land misschien zelfs de invoer van exotisch fruit beperken.

Momenteel is Bangladesh voor 60% van zijn vraag naar fruit afhankelijk van externe bronnen, wat het land jaarlijks ongeveer 225 mln euro kost. Tot de hoogwaardige exotische vruchten die grotendeels in het land worden geteeld, behoren dragonfruit, sinaasappelen, aardbeien, avocado's, kaki's, ramboetans, longans en netmeloenen, waarvan de gecombineerde teelt in het afgelopen begrotingsjaar ongeveer 206.000 ton bedroeg, zo blijkt uit gegevens van het ministerie van Landbouw. En deze groei zal volgens het ministerie nog veel meer gaan groeien.

Zo bedroeg de jaarlijkse totale oogst van sinaasappelen in 2014-15 3.916 ton op een areaal van 555 hectare. Acht jaar later is de opbrengst gestegen tot 54.399 ton en bedroeg het areaal 6.848 hectare. De teelt van dragonfruit bedroeg 851 ton in boekjaar 2018 en steeg inmiddels met meer dan 1600 procent tot 13.872 ton.

Bron: thedailystar.net


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.