Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cédric Celina, Ach Celina:

"Ingevlogen lychees nemen op markt Rungis af"

Exotisch fruit is vooral populair rond de kerstvakantie. Lychees vormen hierop geen uitzondering. Momenteel bieden de groothandelaren en importeurs op de MIN-markt van Rungis vooral  lychees uit Mauritius en het eiland Réunion aan, vliegtuiglychees worden verhandeld voor ongeveer € 9 per kilo en bootlychees voor ongeveer € 3,5 per kilo. De prijzen zijn deze week gedaald.

Ach Celina, een importbedrijf dat producten op de MIN-markt van Rungis aanbiedt, heeft ervoor gekozen om vliegtuiglychees uit Madagaskar aan te bieden. "Samen met Julien Razafimanazato, mijn contactpersoon in Madagaskar, zijn we op 28 november 2022 het seizoen begonnen, dat waarschijnlijk rond 7 januari 2023 eindigt", vertelt Cédric Celina van Ach Celina. "Het heeft geen zin om vroeg met het seizoen te beginnen. Ik had op 23 november kunnen beginnen, maar dan was de kwaliteit – waarbij alles draait om de kleur en het suikergehalte – niet optimaal geweest."

Halverwege het seizoen kan al worden gesteld dat Ach Celina heel tevreden is over zowel de kwaliteit als de vraag. "Het klopt dat we dit jaar bestellingen van 2 tot 4 kg krijgen, tegenover 4 tot 5 kg vorig jaar. Over het geheel genomen blijft de vraag naar vliegtuiglychees uit Madagaskar echter nog steeds vergelijkbaar met die van vorig jaar. Vanwege de kwaliteit van deze nicheproducten blijven we ze importeren. In Frankrijk is ook een duidelijke vraag naar deze feestproducten, die bij consumenten goed bekend staan. Bovendien werken steeds minder importeurs in Rungis met lychees uit Madagaskar, en dat versterkt het 'niche'-aspect van deze producten alleen maar."

Voor meer informatie:
Cédric Celina
Ach Celina
Tél. : 07 60 75 96 50
[email protected]

Publicatiedatum: