Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eddo en malanga

Nieuwe teeltbedrijf en pakstation voor wortelgroenten in Ecuador

In Ecuador wordt door Translatin S.A. het grootste Latijns-Amerikaanse pakstation voor de verwerking van wortelen opgezet, én een bedrijf dat 1,000 hectare bewerkt. Volgens Daniel Delgado Gonzalez, commercieel manager bij Translatin S.A. is dit om te voldoen aan de snel groeiende vraag naar deze producten in Europa en de Amerikaanse markten. "Translatin S.A., dat momenteel wortels levert aan Spanje, Frankrijk en Italië, zal het komende jaar de hoeveelheden verhogen van 441.400 dozen eddo en malanga tot meer dan 1,2 miljoen dozen."


Monica Villarruel en Tatiana Luna bij de Translatin-stand in Orlando, Florida.

Eddo is een tropische groente en malanga is een wortelsoort die populair is in het Caribisch gebied en Japan. Translatin exporteert ook bananen, citroenen en pitaja. Meer dan 1,4 miljoen dozen van deze vruchten worden geëxporteerd naar de belangrijkste markt, de VS. Het bedrijf exporteert 320.000 dozen banaan, eddo, kokosnoot en malanga naar Europa.

Het bedrijf was dit jaar voor het eerst aanwezig op zowel de Global Produce show in Orlando als op Fruit Attraction in Madrid. "Europa ontvangt 10% van ons exportaanbod en was na onze deelname aan Fruit Attraction 2022 is een van de markten met de meest exponentiële groei. Onze belangrijkste markt is de VS, waarheen  90% van ons exportvolume gaat, voornamelijk naar New York, naar ons handelskantoor Raices Latinas Produce Corp. We exporteren ook naar Los Angeles, door een samenwerking met Glam Partners Inc.," aldus Delgado.

"Door de toename in de teelt, verwerking en mechanisatie zullen we na een jaar meer dan 1,2 miljoen dozen eddo en malanga exporteren. We hebben voor onze producten (eddo, malanga en banaan) een aankoopniche gevonden in Frankrijk en Italië, maar Spanje blijft in Europa de grootste afnemer. Onze ervaring met deze producten geeft ons een sterke voorsprong op onze concurrenten. Wij kunnen immers de gevraagde hoeveelheden, kwaliteit en maten leveren, en we bieden onze kopers een productgarantie," legt Delgado uit.

Monica Villarruel, Karen Moreira en Tatiana Luna tonen de producten van Translatin in Madrid.

Delgado zegt dat de verkoopprijzen voor deze producten per markt sterk verschillen. "De verkoopprijzen zijn op elke markt anders en variëren sterk tussen de VS en de EU."

Delgado zegt dat ze, voordat ze Translatin werden, veel ervaring hebben opgedaan voor wat betreft teelt en export. "We hadden al tien jaar ervaring voordat we Translatin werden. Het waren tien jaar van vallen en opstaan, wat ons heeft geholpen om alle details helder te krijgen, zodat we als exporteur efficiënt en consistent kunnen zijn, met een win-win filosofie."

"In ons streven naar herinvestering in de tuinbouw heeft de algemeen directeur van de bedrijfsgroep, Fabian Villarruel, 1.000 hectare gekocht in het oosten van Ecuador, voor de aanplant van onze belangrijkste producten. Dit komt bovenop de 80 hectare die al was aangeplant, waarmee we in Zuid-Amerika de belangrijkste teler eddo en malanga werden, geconcentreerd in één bedrijf. Tot nu toe hebben we Global Gap-certificering voor onze teeltbedrijven en verpakkers. Ook blijven we werken aan meer certificeringen, zodat we de meest veeleisende markten kunnen bedienen. Over ongeveer twee maanden zullen we de grootste fabriek voor de verpakking van malanga en eddo voltooien, met waterbesparende technologie. Wij zijn ons bewust van de impact van het watergebruik in de gemeenschappen waar wij actief zijn en zijn erg zuinig op alle grondstoffen. Met deze verbeteringen willen we concurreren met landen als China en Costa Rica," besluit Delgado.

Voor meer informatie:
Daniel Delgado González
Translatin S.A.
Tel: +593 4231 0139 Ext. 104
Email: [email protected]  

Publicatiedatum: