Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verschillende consumptiepatronen van tropisch fruit in Europa en VS tijdens feestdagen

In de VS bestaat niet dezelfde belangstelling voor tropisch en exotisch fruit als in Europa in deze tijd van het jaar. "Ons Europese bedrijf is extreem druk in de aanloop naar de Kerst, maar hier in de VS zien we dat patroon niet", zegt Melissa Hartmann de Barros van HLB Specialties. In de VS maken tropische en exotische fruitsoorten niet zo'n deel uit van de feesttradities als in Europa, waar er een sterk verlangen is om kleurrijke elementen op het bord te leggen. Toch zijn papaja's een ideale vrucht om toe te voegen aan een rijke feestmaaltijd. "Papaja's bevatten het enzym papaïne dat eiwitten helpt afbreken en dus helpt bij de spijsvertering. Papain is ook een populair ingrediënt om vlees malser te maken," voegt Hartmann de Barros daaraan toe.

Stijgende vraag in januari
In de VS neemt de belangstelling voor tropisch en exotisch fruit in januari toe. "Mensen houden van een gezonde start van het nieuwe jaar en de consumptie van tropische en exotische vruchten past in hun nieuwjaarsvoornemens." Papaja's zitten boordevol essentiële voedingsstoffen en zijn bijzonder rijk aan vitamine C. Hartmann de Barros voegt eraan toe dat "veel retailers van de gelegenheid gebruik maken en dieetgerichte promoties doen met artikelen als papaja's en biologische gember, wat vaak ingrediënten zijn voor gezondheids-bewuste consumenten."

Het Chinese Nieuwjaar zal de consumptie een extra boost geven. De feestdag zal op 22 januari gevierd worden en traditiegetrouw kopen veel Aziaten tropisch en exotisch fruit als cadeau. "We zien een stijging van de vraag naar Braziliaanse papaja's in de aanloop naar het Chinese Nieuwjaar," merkt Hartmann de Barros op. "Er is een kleinere papajasoort beschikbaar in dozen van 3,5 kg die zeer geschikt zijn om cadeau te geven."

Geschenkdoos met Braziliaanse papaja's

Naast Braziliaanse papaja's ziet HLB Specialties in de aanloop naar het Chinese nieuwjaar en daarna de bestellingen van dragonfruit en mangosteen meestal toenemen.

Voor meer informatie: 
Melissa Hartmann de Barros
HLB Specialties
Tel: +1 954 475 8808
[email protected]
www.HLBinfo.com

Publicatiedatum: