Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Avocado's uit Yunnan hebben een hoog drogestofgehalte en olie en de opbrengst neemt elk jaar toe"

De Chinese avocadomarkt is nog steeds grotendeels afhankelijk van import. In de afgelopen jaren zijn in Yunnan steeds meer geteelde avocado's op de markt gekomen en de opbrengst is jaar na jaar gestegen, wat veel aandacht van de markt heeft getrokken. Om de huidige ontwikkeling van binnenlandse avocado's te begrijpen, had FreshPublishers onlangs een interview met Qi Jie en Qi Jiazhu van Puer Green Silver Biological.

"Wij zijn het eerste bedrijf in China dat avocado's teelt. We introduceerden een klein aantal producten in 2017 en bereikten massateelt in 2020. Het avocadoteeltgebied in Yunnan bevindt zich voornamelijk in Menglian County, dat op 22° noorderbreedte ligt. Dit is bevorderlijk voor de teelt van avocado's en heeft natuurlijke voordelen. Te oordelen naar de belangrijkste kwaliteitsindicatoren van avocado's is het drogestofgehalte van in Yunnan geteelde avocado's bijvoorbeeld hoger dan 30 en bereikt het oliegehalte 20. De smaak is zijdeachtig en delicaat en de kwaliteit is vergelijkbaar met importavocado's van hoge kwaliteit. Naast kwaliteit en smaak is het grootste voordeel van binnenlandse avocado's dat ze dicht bij de verkoopbestemming liggen en dat het transport naar de grote steden slechts drie dagen in beslag neemt, zodat de consument versere avocado's kan proeven."

"Avocado's houden niet van te veel regen tijdens de bloei- en jongfruitperiode, maar meer regen is nodig tijdens de vruchtgroeiperiode. Het droge seizoen in Yunnan, met een droog voorjaar en overvloedige regenval na mei, is bijzonder geschikt voor het telen van avocado's. Het regenseizoen kwam eerder dit jaar en het begon eind april te regenen. Op dat moment hadden de avocado's al vruchten en door de overvloedige regen groeiden ze beter. Bovendien viel er in juli van dit jaar een halve maand geen regen, maar het probleem van het watertekort werd opgelost door de plaatselijke rivier en het druppelirrigatiesysteem. Nu is het avocadoseizoen nog aan de gang en vanuit het huidige gezichtspunt neemt de teelt van jaar tot jaar toe en is de kwaliteit goed." De twee directeuren gaven een inleiding over de algemene situatie van de avocadoteelt in Yunnan en van het nieuwe teeltseizoen.

De consumptie van avocado's per hoofd van de bevolking op de Chinese markt is nog steeds relatief laag. Het telen van avocado's is niet gemakkelijk en de prijs schommelt sterk. Maar het bedrijf richt zich nog steeds op de avocadosector.

"De avocado is een combinatie van graan, oliegewas, fruit en groente, die de menselijke gezondheid kan helpen verbeteren. Dit is de belangrijkste reden waarom we avocado's telen. Momenteel neemt de avocadoteelt in Yunnan toe en steeds meer bedrijven beginnen te planten. Internationaal wordt de avocadoplantage ervan beschuldigd veel water te vragen en het milieu te schaden. Maar Yunnan heeft overvloedige regenval en zelfs bij onvoldoende regenval kunnen de nabijgelegen rivieren voor water zorgen. De gevallen bladeren van avocado's zijn ook goed voor de omgeving. Daarom is het planten van avocado's in Yunnan goed voor het milieu."

Daarnaast zei Qi dat avocado's in China nog niet populair zijn en dat de eetervaring niet goed genoeg is. Het is over het algemeen moeilijk om de kwaliteit van avocado's te beoordelen aan de hand van hun uiterlijk. Hij hoopt dat teeltbedrijven van geïmporteerde en binnenlandse avocado's in de toekomst een alliantie kunnen vormen om samen avocado's te promoten en populair te maken, een uniform kwaliteitssysteem op te zetten en een speciaal gezaghebbend certificeringsorgaan op te richten.

"Momenteel loopt het binnenlandse avocadoseizoen van half oktober tot eind maart. Nu hebben we vroege variëteiten ontwikkeld die in de toekomst eerder op de markt zullen komen," aldus Qi.

Pu'er Greenbank Biological heeft meer dan 4000 ha avocadoplantage en een bewerkingscentrum met een capaciteit van 50.000 ton. Het bedrijf gebruikt "Greenbank Manor" als merk en levert verse avocado's, kant-en-klare avocado's en andere bewerkte producten. Haar verkoopkanalen omvatten groothandelsmarkten, grote versmarkten en online e-commerce.

Voor meer informatie:
Qi Jie
Pu'er Greenbank Biological Co., Ltd.
+86 153 9139 8008 
[email protected] 

Publicatiedatum: